back

Як інвалідам пришвидшити виготовлення протезів

Особи з інвалідністю тепер можуть провести протезування нижніх та верхніх кінцівок максимально просто і доступно, повідомляє Чернігівське обласне відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю.

Відтепер, обираючи протезне підприємство, можна онлайн перевірити його завантаженість. Ця інформація дозволить зрозуміти, чи доведеться чекати у черзі на протезування. Адже людина, якій потрібен протез, має отримати його якнайшвидше, щоби якомога скоріше відновити функціональність та покращувати якість свого життя.

На сайті Мінсоцполітики з'явилася нова інформаційна панель, або дашборд, де перелічені протезні підприємства та інші виробники допоміжних засобів реабілітації. Усі, кому потрібен протез, за допомогою цього інструменту можуть у зручному форматі отримати інформацію про розташування підприємств та їх контактні дані. А також — фільтрувати інформацію за регіоном, районом чи громадою.

Нагадуємо, щоб отримати якісний протез, не потрібно чекати встановлення інвалідності, збирати гроші чи їхати за кордон: держава забезпечує протезом кожного, хто його потребує. Безоплатно протези можуть отримати не лише військові, а й цивільні громадяни, які постраждали від війни.

Дашборд з переліком протезних підприємств та інших виробників допоміжних засобів реабілітації можна знайти за посиланням 

11 жовтня 2023
back