back

Допомогти переселенцям стати місцевими на новому місці

«Люди, які через війну в Україні покинули рідні домівки, мають стати повноцінними учасниками економічного та громадського життя у нових громадах», - таку думку вчора під час робочої зустрічі з членами Ради з питань ВПО при Ніжинській РДА висловив заступник директора Чернігівського обласного центру зайнятості Сергій Роговець.

На новому місці переселенці зіштовхуються з багатьма труднощами, серед яких – брак роботи. Щоб допомогти їм працевлаштуватись служба зайнятості має в своєму арсеналі низку безкоштовних сервісів і послуг та фінансово підтримує роботодавців, котрі беруть на роботу ВПО. Пошук підходящих вакансій, профорієнтування, ваучер на навчання, мікрогрант на створення або розвиток власної справи за урядовою програмою «єРобота» - цими послугами можна скористатися не перебуваючи на обліку в службі зайнятості. Зареєстрованим безробітним служба зайнятості пропонує безкоштовно здобути затребувану на ринку праці професією або підвищити кваліфікацію під гарантоване працевлаштування, долучитися до «Армії відновлення» чи взяти участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру.

Водночас для роботодавців діють компенсаційні програми за працевлаштування переселенців.

«Служба зайнятості працює і в онлайні, що нині неабияк важливо, - сказав Сергій Роговець. – Так, подавати документи можна через портал “Дія”. Для зручності пошуку роботи було створено “Єдиний портал вакансій”, який акумулює актуальні пропозиції державної служби зайнятості та 6-ти провідних сайтів з пошуку роботи. Наразі там понад 20 тис. вакансій, які оновлюються щодня. До послуг шукачів роботи також чат-боти у Telegram та Viber. Наші фахівці спілкуються з клієнтами у всіх відомих месенджерах. Не зволікайте і не бійтеся звертатися до служби зайнятості! Вас проконсультують і допоможуть знайти роботу! Змінюймо життя разом!»

Дізнатися детально про послуги служби зайнятості для ВПО можна за посиланням.

Чернігівський обласний центр зайнятості

09 жовтня 2023
back