back

ВАЖЛИВО! Місцевий бізнес може отримати фінансову допомогу для відновлення або розширення діяльності

Представники бізнес-кіл Менської громади мають можливість отримати фінансову підтримку, для відновлення або розширення своєї діяльності.

Global Communities в Україні запускає пілотний проєкт для раннього відновлення та добробуту #PEARL і надаватиме гранти на підтримку бізнесу. 

Цілями цього грантового конкурсу є: Створення та/або збереження робочих місць. Зростання чисельності нового бізнесу. 

Масштабування діючих та/або відкриття нових напрямків діяльності бізнесу.

У Програмі PEARL передбачено 3 типи грантів:

Лот 1 — грант розміром до 5 000 дол. США на започаткування або розвиток бізнесу.

Лот 2 — грант розміром від 5 001 до 12 000 дол. США. Обов’язковою вимогою є створення принаймні 1 (одного) нового робочого місця. 

Лот 3 — грант розміром від 12 001 до 25 000 дол. США. Обов’язковою вимогою є створення принаймні 2 (двох) нових робочих місць. 

Для кожного Лоту передбачено співфінансування від заявника (у грошові формі) у розмірі не менше 10 % від суми гранту. надання допомоги особам і бізнесу, які постраждали від війни.

Програма надаватиме на конкурсній основі гранти фізичним особам та малому і середньому бізнесу, які зазнали негативного впливу війни (втрата або пошкодження майна, вимушена релокація, порушення логістики, зменшення продажів, міграція працівників та інші обставини), а також підтримуватиме їх інформаційно та консультаційно.

Програма є пілотною і значну увагу приділятиме навчанню задля кращого розуміння потреб та ефективності раннього відновлення/гуманітарної підтримки та добробуту, щоб масштабувати програми в цьому секторі.

Хто може подаватися: фізичні і юридичні особи, які постраждали від війни?

Де діє програма: у окремих ТГ Чернівецької та Чернігівської областей, які є партнерами Global Communities в межах реалізації Програми USAID DOBRE Громади Чернівецької області: Великокучурівська, Вижницька, Глибоцька, Клішковецька, Мамалигівська, Недобоївська, Новоселицька, Рукшинська, Усть-Путильська і Хотинська. Громади Чернігівської області: Коропська, Корюківська, Лосинівська, Любецька, Менська, Ніжинська, Новгород-Сіверська, Сновська, Сосницька і Тупичівська.

Хто може допомогти в підготовці проєктної заявки?

Наші спецііалісти з чималим досідом залучення додаткового фінансування, в тому числі за рахунок міжнародних грантів радо допоможуть прежставникам місцевого бізнесу з підготовкою заявки на отримання фінансової підтримки, тож звертайтеся м.Мена, вул. Героїв АТО, 6 ІІІ поверх праве крило, ВІдділ економічного розвитку та інвестицій 

Деталі читайте на сайті Українського кризового медіа-центру: https://uacrisis.org/uk/pearl-1

20 червня 2023
back