back

Перевір себе, скористайся шансом знайти нових друзів! Візьми участь міжнародному конкурсі «Спільна спадщина»

Запрошуємо учнів 8 та 9 класів взяти участь у міжнародному конкурсі зі знання історії «Спільна спадщина». Його організатори – Батуринська, Менська, Сосницька, Плисківська  громади (Чернігівська область, Україна) та гміни Бжостек, Пільзно, Жиракув (Підкарпатське воєводство, Польща).

Мета конкурсу– налагодження взаємодії та дружніх взаємин учнівської молоді зазначених партнерських гмін та громад через пізнання історико-культурної спадщини Речі Посполитої (період – із 1569 по 1795 роки).

2 березня 2022 р. об 11.00 всі учасники, які виявлять бажання, пройдуть відбіркове тестування – в комп’ютерних класах шкіл через мережу Інтернет (про місце повідомлятиметься додатково).

Всього передбачено 40 тестових питань за такими тематичними напрямами:

- сільське господарство та ремесла;

- битви;

- персоналії;

- освіта;

- мистецтво та архітектура;

- побут та одяг, родинні стосунки;

- обрядовість та фольклор;

- релігія та церква;

- державне управління та місцеве самоврядування;

- військова справа та зброя.

У підсумку кожна громада та гміна сформують команди у складі трьох найкращих за рейтингом учнів (за рівної кількості балів переможцем вважатиметься той, хто першим відповів на питання анкети). Наступні два місяці вони готуватимуться, аби гідно представити свої гміни та громади. На початку травня українська делегація (9 дітей та 3 дорослих) вирушить до Польщі, де відбудеться фінал (звертаємо увагу – проживання та побут забезпечуватиме польська сторона, дорогу, медичні страховки – учасники з української сторони).

6 травня 2022 р. у гміні Бжостек відбудеться фінал конкурсу. В ньому змагатимуться три українські та три польські команди учнів. Конкурс представлятиме собою гру з запитаннями на кілька тем. Зміст питань буде випливати з вище наведених тематичних напрямів. Завдання готуватимуть викладачі Ніжинського (Україна) та Жешувського (Польща) університетів.

Всі учасники отримують цінні подарунки та нагороди. Українські діти познайомляться з гмінами-партнерами, своїми польськими однолітками.

На першу половину червня заплановано візит-відповідь польських учнів до громад-партнерів в Україні.

Попередній запис на вступне тестування проводять вчителі історії.

31 січня 2022
back