back

У Макошине планують створити поліцейську станцію

Сьогодні було зроблено перший крок до щодо створення у селищі нового осередку правоохоронного захисту - поліцейської станції. Це питання було розглянуто на засіданні у міській раді за участі голови Менської міської ради Геннадія Примакова, заступника начальника відділу управління превентивної діяльності Головного управління національної поліції в Чернігівській області Костянтина Фещенка, заступника начальника Менського відділу поліції ГУНП в Чернігвській області Андрія Кезлі, секретаря Менської міської ради Юрія Стальниченка, заступника міського голови з питань діяльності виконкому Менської міської ради Максима Гайдукевича та в. о. старости Макошинського старостинського округу Романа Коваленка.

Менська міська рада ще на початку року подала заявку на участь у проекті "Поліцейський - офіцер громади", та у зв'язку із введенням карантину в державі даний проект у Чернігівській області ще не стартував.

Під час зустрічі міський голова Геннадій Примаков зазначив, що є дуже важливим, щоб зв'язок, який має бути направлений на забезпечення якісних умов життя, безпеки, якісного реагування на будь-які ситуації, дав можливість людям відчувати впевненість і безпеку.

У Менській громаді діє місцева програма "Безпечна громада", яка включає в себе ряд заходів, спрямованих на поліпшення безпеки для кожного з наших жителів. І одним із таких заходів є створення в найбільших  населених пунктах поліцейських станцій, куди жителі зможуть звернутися в будь-який час за допомогою.

Тому саме в Макошине планується створити першу таку поліцейську станцію. Після обговорення всіх подальших кроків по співпраці учасники виїхали до Макошине і на місці визначилися із приміщенням для створення поліцейської станції. Вже найближчим часом буде обраховано кошторис виконання робіт та розпочнеться безпосередня реалізація першого такого пілотного проекту.

 

15 вересня 2020
back