back

Площі пошкоджених вогнем лісів цього річ в Україні у 80 разів більші у порівнянні з минулим роком!

Державне агентство лісових ресурсів України вкрай стурбоване критичною ситуацією, яка склалася в поточному році довкола пожеж у природних екосистемах. Станом на 13 серпня 2020 року лісогосподарськими підприємствами вже ліквідовано 1858 лісових пожеж, якими знищені або пошкоджені лісові насадження на площі понад 52,5 тис. га, що втричі більше за кількістю і у 80 разів – за площею від показників відповідного періоду минулого року.

На порядок зросла кількість масштабних лісових пожеж із площею загоряння понад 5 га, які в окремих випадках розповсюджуються на площу понад 10 тисяч гектарів. Попри заборони і обмеження відвідування лісових масивів, населення продовжує використовувати період карантину для проведення у лісах масових пікніків із розведенням багать та випалюванням сухої рослинності, що призводить до лісових пожеж.

 У зв’язку зі встановленням стійкої сухої погоди, високого та надзвичайного класів пожежної небезпеки варто не забувати про обачність та дотримуватися встановлених Законом правил з метою недопущення виникнення пожеж на території області, враховуючи посилення карантинних заходів і надзвичайну ситуацію в Україні. А також сприяти лісогосподарським підприємствам у здійсненні заходів із запобігання виникнення лісових пожеж, своєчасного їх виявлення та оперативного гасіння.

18 серпня 2020
back