back

Вшанування пам'яті загиблих на полях Другої світової війни

     Шановні жителі громади, дорогі земляки!  

 8 та 9 травня ми відзначаємо дні скорботи та гордості; Дні пам'яті і примирення, присвячені жертвам Другої світової війни та перемоги над нацизмом.

     8 травня - це данина пам'яті загиблим. Ми низько схиляємо голову перед ними і згадуємо їх в цей день. Ми пам'ятаємо, якою страшною трагедією була Друга світова війна. Ми пам'ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями. Ми пам'ятаємо, що той, хто захищає свою рідну землю, завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.

     9 травня - це день вшанування живих. В свою чергу, хочу привітати шановних Ветеранів з Днем доблесті і звитяги, Днем Великого подвигу - 75 - ю річницею Великої Перемоги. Для нас, нині живущих, подвиг військового покоління - це приклад самопожертви та відваги, це суміш печалі й радості для нас всіх, пов'язаної зі спогадами буремних років війни, з весною, народженням та розквітом нового життя. Бажаю вам, дорогі Ветерени, міцного здоров'я довгих років життя, родинного затишку і тепла. Нехай зігрівє всіх нас незгасне світло Перемоги, додає сил та наснаги для добрих справ в ім'я щасливого майбутнього рідної землі.

     Наш обов'язок гідно вшанувати подвиг Українського народу, його визначний внесок у перемогу антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловити повагу усім борцям проти нацизму, увічнити пам'ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни, утвердити спадкоємності традицій воїнів - переможців нацизму та нинішніх захисників Вітчизни.

     Сьогодні, коли знову з життя йдуть найкращі сини України, виборюючи мир та спокій на Сході нашої держави, непереможна сила духу молодого покоління та духовний заповіт Ветеранів Другої світової приведуть нас до очікуваної перемоги.

     Тож нехай Велика Перемога наповнює всіх нас упевненістю в могутність нашої держави, бажанням працювати і перемагати,усіма своїми справами утвержувати мир та гармонію на власній землі.

     Міцного здоров'я, щастя та добробуту Вам і Вашим родинам!

 
 
 
 
08 травня 2020
back