back

Збережімо природні ресурси для нащадків

Незважаючи на всі негаразди нашого нелегкого життя, аграрний сектор працює у звичайному режимі. Погодні умови дозволили техніці працювати на повну потужність, на звичних уже нам земельних ділянках, які багато років підряд оброблялись нашими дідами-прадідами. Але поряд з тим декому цього здається замало, не дивлячись на застороги природи почалася епопея знищення заплавних луків вздовж основних водних артерій р. Десна, р. Мена, озер, ставків, водних каналів.
Розпочався великий процес закладання екологічної катастрофи на території нашої держави, наслідки якої на сьогодні важко уявити. Зазвитчай перед тим, як почати обробіток ґрунту в хід запускають «червоного півня», який нищить все живе на своєму шляху включаючи колонії мікроорганізмів які мільйони років трудилися для утворення родючого шару ґрунту (доречі для створення 1 см. Родючого шару природі потрібно працювати 100 років). Далі іде процес посіву інтенсивних сільськогосподарських культур (кукурудза, соняшник, соя – здебільшого ГМ модифікована) і відповідно все це накопичується в ґрунті і ґрунтових водах і в кінцевому результаті потрапляє в організм людини убиваючи її імунну систему, негативно впливаючи на генетичний код та призводячи до негативних наслідків здоров я новонароджених. Напривеликий жаль цей процес іде на території Менської ОТГ, що викликає занепокоєння багатьох небайдужих жителів громади, які є дійсно патріотами своєї землі і хочуть бачити її такою, яку оспівали у свох творах наші видатні земляки, режисери, поети, прозаїки, художники. Тому хочеться звернутися до Вас шановні власники земельних часток (паїв), які приймають рішення, надаючи згоду на зміну виду використання земельної ділянки, згадати своїх предків, які не завжди мали хліб і до хліба, але зробили все можливе тля того, щоб ви і ваші нащадки були здоровими і щасливими і насолоджувалися тим божим даром створеним мільйонами років. 
Менська ОТГ закликає всіх небайдужих жителів протистояти таким протизаконним діям і всіляко надаватиме правову допомогу в питанні недопущення подальшого руйнування нашої екосистеми.

14 квітня 2020
back