back

Проведення профілактичної роботи серед дітей

25 та 27 лютого 2020 року в рамках проведення тижня правових знань у Менському ОЗЗСО І-ІІІ ст. ім. Т.Г.Шевченка, працівниками служби у справах дітей міської ради проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з учнями 7-8 та 9-11 класів.

Метою зустрічі було розповісти учням про їхні права й свободи, визначені Конвенцією про права  дитини, виховання в них поважного ставлення до власної особистості та інших, усвідомлення зв’язку між правами та обов’язками.

Захід був спрямований на попередження шкідливих звичок та негативних явищ у дитячому середовищі. Дітям були наведені приклади правопорушень серед неповнолітніх, насильства та жорстокого поводження в сім’ї та дитячому середовищі.

В ході бесіди учням було нагадано про дію Закону України згідно якого діти віком до 16 років з 22:00 до 6:00 можуть перебувати у нічних розважальних закладах лише в присутності хоча б одного з батьків, або іншого законного представника, про заборону продажу неповнолітнім суб'єктами господарювання алкогольних напоїв і тютюнових виробів, про дію закону «Про запобігання та протидію домашньому насильству» та інше.

По закінченню заходу учням були роздані тематичні буклети для закріплення сказаного.

28 лютого 2020
back