back

Прощавай, ялинко!

Як би нам не хотілося, новорічні свята закінчилися. Але провести їх треба достойно, щоб Дід Мороз знайшов дорогу і на наступний рік. Саме так вирішили учасники клубу «Віконечко», який діє при Менському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

18 січня 2020 р. учасники гуртка ігротехніків центру дитячої та юнацької творчості під керівництвом Наталії Корх, за участі танцювального колективу «Каблучок», за сценарієм Яни Мандрики, презентували виставу «Щелкунчик» для дітей з інвалідністю та дітей, позбавлених батьківського піклування.  

 Творчість, веселощі, спілкування, обмін враженнями, адаптація в суспільстві – є завданнями функціонування клубу.

З  01 січня 2020 р. вводиться в дію новий Закон України «Про соціальні послуги», яким диференційовано, що соціальні послуги, які надаються дітям з інвалідністю  та дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, є базовими і надаються безоплатно. Важливим напрямком державної соціальної політики на даний час є деінституалізація – повернення дітей, які виховуються в інтернатних закладах за заявою батьків до сім’ї, адже тільки родина може найкраще адаптувати дитину, дати їй тепло і підтримку.

Фахівці із соціальної роботи ММЦСССДМ під час новорічних свят відвідували сім’ї, де виховуються діти інвалідністю, діти-сироти з новорічними подарунками, вивчали їх потреби, надавали соціальні послуги.

Свята закінчилися, але у жителів громади залишилися і добрі враження і щира вдячність за організацію новорічних заходів відділом культури  Менської ОТГ.

20 січня 2020
back