back

Відбулося перше засідання комісії з питань захисту прав дитини

Сьогодні, 15 січня на першому засіданні комісії з питань захисту прав дитини при Менській міській раді, яку провела заступник міського голови Тетяна Вишняк, було розглянуто 10 питань щодо захисту найкращих інтересів дітей.

          Підготовлені матеріали детально вивчені службою у справах дітей міської ради, надані всі необхідні документи для їх розгляду, заслухані запрошені заявники та відповідачі.

          Зокрема питання стосувалися:

 - про надання згоди на тимчасовий виїзд за межі України дітей, які виховуються в прийомній сім’ї, жителів с. Семенівка, з метою оздоровлення та відпочинку.

  -  про надання погодження служби у справах дітей малолітнім жителям  с. Максаки, с. Блистова, с. Феськівка, м. Мена, які виховуються в навчально-реабілітаційних центрах на перебування їх у закладі на вихідні та святкові дні.

- про визначення місця проживання малолітньої дитини разом з матір’ю, жителькою м. Мена;

- про вчинення правочину відчуження нерухомого майна, право користування яким має малолітня дитина;

 - про призначення опікуном жителя с. Феськівка над житлом та майном, яке належать на праві власності дитині-сироті;

- два питання стосувалися стану виконання батьківських обов’язків жительками м. Мена та с. Осьмаки відносно своїх малолітніх дітей;

        Членами комісії були переглянуті та затвердженні індивідуальні плани соціального захисту 34 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на період 2020 року, які перебувають під опікою/піклуванням, в прийомних сім’ях та дитячому будинку сімейного типу.

        Також були затвердженні звіти за результатами 2019 року про стан виховання, утримання і розвитку 31 дитини-сироти та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються у 16 прийомних сім’ях та дитячому будинку сімейного типу.

15 січня 2020
back