back

Профілактичний рейд у вечірній час

     19 грудня 2019 року  працівниками служби у справах дітей міської ради та ювенальної превенції відділу поліції було перевірено 6 торгівельних точок та 3 розважальні заклади м. Мена, з метою виявлення порушень правил торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, в частині недопущення їх продажу дітям.

     У ході проведення профілактичного рейду таких порушень  не виявлено.

     З власниками та працівниками торгівельних закладів була проведена роз’яснювальна робота про заборону щодо продажу пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років. Якщо у продавця виникли сумніви щодо досягнення покупцем 18 річного віку то він зобов’язаний отримати від покупця паспорт або інший документ, який підтверджує вік такого покупця. Деяким було запропоновано розмістити на видному місці спеціальні застережні та інформаційні наліпки біля полиць з відповідними товарами.

.     Також було нагадано про дію Закону України згідно якого діти віком до 16 років з 22:00 до 6:00 можуть перебувати у нічних розважальних закладах лише в присутності хоча б одного з батьків, або іншого законного представника. Закон зобов’язує власників чи посадових осіб таких закладів слідкувати за цим та надає право вимагати у відвідувачів документи, що підтверджують досягнення ними 16-річного віку. За відсутності такого документу особа повинна негайно покинути приміщення. Порушення встановленого Законом порядку тягне за собою накладання штрафу у розмірі від 20 до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

20 грудня 2019
back