back

У міській раді говорили про безпритульних тварин

Учора в приміщенні Менської міської ради пройшла публічна консультація щодо створення програми стерилізації та реєстрації безпритульних тварин Менської громади.

З метою розв'язання проблеми безпритульних тварин на рівні громади та пошуку шляхів її вирішення в консультації взяли участь: заступник міського голови Тетяна Вишняк, Роман Минець -директор комунального підприємства "Менакомунпослуга", Олександр Белашко - начальник Менського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області, Василь Єрмоленко - керівник Менської районної державної лікарні ветеринарної медицини, Тетяна Діденко - начальниця Чернігівського КП “Ветеринарно-стерилізаційний центр “Крок до тварин”. Також на заході були присутні представники громадськості та небайдужі до наявної проблеми жителі міста та представник сусідньої громади - секретар Сосницької селищної ради Світлана Пастушенко.  Модерував захід Денис Мурза - представник ГО “Центр UA” в Чернігівській області.

Про необхідність прийняття цільової програми стерилізації та реєстрації безпритульних тварин Менської громади, як гуманно зменшити кількість безпритульних тварин та убезпечитись від хвороб, як підвищити зоовідповідальність мешканців громади, про користь інформаційної компанії на рівні ЗМІ та ресурсів ОТГ, та правові аспекти відповідальності за жорстоке поводження з тваринами, присутні встигли обговорили під час вчорашньої зустрічі.

Сьогодні у Менській громаді склалась непроста ситуація з питання утримання домашніх тварин та проблеми безпритульних тварин, які на думку багатьох мешканців несуть загрозу для людей та можуть являтися джерелом розповсюдження сказу.

А отже, одним із дієвих способів розв'язання цієї проблеми, є прийняття Менською міською радою дієвої цільової програми програми стерилізації та реєстрації безпритульних тварин Менської громади.

Ця програма буде спрямована на розв’язання проблеми цивілізованим шляхом, з урахуванням думки жителів громади, щодо гуманного поводження з бродячими тваринами, зменшення чисельності таких тварин на території Менської громади в першу чергу в громадських містах.

Результатом її втілення буде зменшення кількості бродячих тварин в громадських місцях, зменшення стану небезпеки, яку спричиняють бродячі тварини для жителів громади, особливо для дітей та виховання в людей, особливо у дітей, гуманного, відповідального ставлення до домашніх тварин (собак, котів).

Менська громада не одна в якій існує ця проблема. Деякі громади Чернігіської області, прийнявши програму, вже зробили великий крок до розв'язання цієї проблеми. А отже, за результатами зустрічі присутні прийшли висновку, що Менській міській раді необхідно розробити  та прийняти програму стерилізації та реєстрації безпритульних тварин Менської громади.

 

12 грудня 2019
back