back

Підвели підсумки роботи за 9 місяців.

Державна служба зайнятості є невід’ємним суб’єктом ринку праці та одним з основних провайдерів послуг з посередництва у працевлаштуванні. Діяльність філії за 9 місяців 20129 року була спрямована саме на підвищення ефективності заходів сприяння зайнятості та їх переваги над пасивною виплатою матеріального забезпечення. На цьому наголосила директор Менської районної філії Чернігівського обласного центру зайнятості Тамара Кот під час підсумкової наради, в якій взяла участь начальник відділу сприяння працевлаштуванню обласного центру зайнятості Олена Кульгейко. Також директор філії розповіла про стан ринку праці та виконання Програми продуктивної зайнятості населення.

          За словами Тамари Кот пошук роботи для клієнтів служби зайнятості не обмежується базою наявних вакансій нашого району. Сьогодні активно діє оновлений веб-портал служби зайнятості, який надає можливість самостійно здійснювати пошук вакансій в онлайн-режимі. Рекрутери обласної служби зайнятості для зручності підбору підходящої роботи постійно оновлюють онлайн-карти вакансій та інформацію для клієнтів з використанням QR-кодів. Великий потенціал у питаннях працевлаштування шукачів роботи та підбору кадрів для роботодавців є у співпраці служби зайнятості з сайтами пошуку роботи. «Тобто, ми змінюємось, змінюється свідомість наших працівників і ми намагаємося відповідати вимогам часу» - зауважила Тамара Кот. 

          Об’єктивна вимога до безробітних: або ти працюєш, або випадаєш із суспільного життя. Поки працюєш – не втрачаєш кваліфікацію, навичок спілкування, обізнаності у технологіях. Зрештою, ти активний член суспільства, який заробляє і сплачує податки. Це звучить краще, ніж «соціальний утриманець».

 

25 жовтня 2019
back