back

У Мені святкували День міста

У суботу 21 вересня відбулося святкування Дня міста Мена. Перша згадка про Мену датована 1408 роком, а отже, нашому місту виповнилося 611 років.  

Заходи, з нагоди святкування Дня міста, розпочалися з патріотичного флешмобу “Ми пам’ятаємо”, який присвячений  Дню визволення Мени. У ньому взяли участь багато містян та гостей міста. 

У центрі культури та дозвілля молоді проводився масштабний шаховий турнір.  На міському стадіоні «Колос» проходила відкрита першість Менської громади з легкоатлетичного триборства. Менський краєзнавчий музей імені Покотила організував для молоді екскурсійно-історичний вело-квест.

Зустрічали гостей  у міському будинку культури виступом дитячих духових оркестрів. Також  для наймолодших відвідувачів свята працювали аніматори, різноманітні майстеркласи та проходила виставка дитячих малюнків - «Місто моєї мрії». 

До речі, в минулому році на багатьох дитячих малюнках в подібному конкурсі було намальовано фонтан, а отже, дитячі мрії збуваються. І сьогодні ми можемо спостерігати, як діти бавляться біля фонтану у міському парку ім. Т.Г.Шевченка.

Далі розпочалась програма, яка складалась з виступів кращих творчих колективів міста.

Міський голова Геннадій Примаков вітав присутніх зі святом та вручав нагороди в номінаціях: благоустрій міста - Роман Минець - директор комунального підприємства “Менакомунпослуга”, меценат року - Олександр Биков - директор ТОВ “Мена-Авангард”, герой року -  Андрій Руденко - чемпіон України з легкої атлетики, обдарована молодь - учень Менської гімназії Ярослав Шеметов, підприємство міста - пекарня “Хлібок”, спортсмен 2019 - Соломенник Вікторія - багаторазова призерка Чемпіонатів України з легкої атлетики, творчість року - керівник оркестрової групи народного аматорського ансамблю “Менщина”Олександр Лукаш, який пропрацював 50 років на культурній ниві і відсвяткував нещодавно свої 70 років.

Переможці конкурсу за кращий дитячий малюнок Ющенко Софія, Рибалка Артем та Максименко Єгор  отримали призи від мера.  

В міському парку ім.Т.Г.Шевченка прохолодна погода не завадила дітям гарно порозважатися під час святкування Дня міста Мена, адже Менська публічна бібліотека влаштувала для них низку святкових розважальних заходів. На дитячому майданчику дітвора грала в міні-футбол, міні-хокей та дитячий боулінг. Діти грали в  шашки-смаколики та долали перепони краєзнавчого лабіринту, малювали на асфальті. Сім'ями складали речення із кубиків. Найпоширенішою фразою була: "Я люблю Мену!" 

В парку було багато цікавих та  мальовничих локацій, працювала виїздна торгівля, атракціони для дітей і дорослих. Проходила фотовиставка “Менщина історична” та авторська виставка фоторобіт Святослава Тібежа. Працювала фотозона, де кожен бажаючий мав можливість зробити власну креативну світлину. Пекарня “Хлібок” частувала діток солодкими булочками.

В цьому році на День міста завітав відомий спортсмен, український ломус, Заслужений майстер спорту України, 3-разовий Чемпіон світу Олександр Пеканов. Відомий спортсмен провів незабутнє силове шоу, у якому брали участь всі  бажаючі, щоб показати свої здібності до підіймання важкої ваги. Родзинкою шоу стало підіймання спортсменом заповненого дітьми мікроавтобуса. 

Менський міський голова Геннадій Примаков  провів церемонію нагородження за результатами фотоконкурсу “Моє рідне місто Мена”  та історичної вікторини від міського голови. За перше місце вікторини переможець Скирта Сергій отримав суперприз - великий плазмовий телевізор. 

Вечірня концертна програма розпочалась з виступу естрадного оркестру "Gorod Band", потім був виступ Чернігівського дуету “Duendo”, по завершенню якого виступали відомі зірки Української естради, у виконанні  шоу пародій Діми Чернікова.  Завершили вечірню розважальну програму, приурочену Дню міста фаєршоу, у виконанні театру вогню “Джокер” та святкова дискотека.

В цьому році День міста запам’ятався новими враженнями, адже він був проведений в оновленому міському парку ім.Т.Г Шевченка. На заході були задіяні  декорації з використанням яскравих ламп та символіки нашого рідного міста Мена.

Менська міська рада висловлює щиру подяку за організацію проведення Дня міста відділу культури Менської міської ради, комунальному підприємству “Менакомунпослуга” та всім причетним до проведення заходу. Особлива вдячність спонсорам проведення свята: ТОВ ”МЕНА-АВАНГАРД”, ТОВ”НЕПТУН”, пекарні “ХЛІБОК”, ФОП Микитенко та депутатам Менської міської ради: Ірині Нестеренко, Ігорю Солонарю та Фесенку Сергію. 

Більше фото можна побачити на сторінці фейсбук Менської міської ради.

 

 
 
 

 

23 вересня 2019
back