back

Представники Менської міської ради відвідали з ознайомчим візитом Козелецьку об'єднану територіальну громаду

Учора під час візиту в Козелець відбулася цікава зустріч представників Менської громади із головою Козелецької громади Оленою Дмитренко, її заступниками та начальниками відділів, які ознайомили з роботою над розвитком Козелецької громади, наданням адміністративних послуг, забезпечення благоустрою та безпеки в громаді.


В ознайомчій поїздці взяли участь секретар Менської міської ради Юрій Стальниченко, заступники міського голови Тетяна Вишняк та Максим Гайдукевич, керуюча справами виконавчого комітету Менської міської ради Людмила Стародуб та депутат Менської міської ради Віктор Грищенко.
Одним з першим ми відвідали Центр надання адміністративних послуг, який понад 2 роки ефективно діє на теренах громади й надає більше 140 адміністративних послуг. ЦНАП розташований в орендованому ОТГ приміщенні РДА, де працює 25 чол. Силами громади зроблено капітальний ремонт приміщення і зараз громада буде покращувати рівень надання адміністративних послуг з допомогою експертів U-Lead. Заступник голови Інна Ярошенко та начальник відділу надання адміністративних послуг Світлана Кошова розповіли і показали, як швидко і ефективно жителі громади вже сьогодні можуть отримати потрібну адміністративну послугу.
Не менш цікавим і корисним стало питання проведеної оптимізації закладів освіти, що дало можливість зберегти в 5 сільських населених пунктах "малокомплектні" школи, які тепер ефективно функціонують як філії. Приємні враження залишилися у делегації і від відвідування дошкільних навчальних закладів.
Розщулило менян відвідування центру реабілітації для дітей з особливими потребами. Приміщення, в якому можуть проходити реабілітацію більше 80 дітей з особливими потребами, було викуплено в 2003 році районний керівництвом, а зараз в ньому проводиться ремонт, і з 1 вересня діти прийдуть в оновлення приміщення, де професійні педагога та медики допоможуть малечі швидко відновитися.
Дитячої юнацька спортивна школа розташована у приміщенні на території селищного парку. В приміщенні є і зал дня занять боксом, важкою атлетикою, спортивний зал де діти грають у футбол та баскетбол, роздягальні, душові, відремонтовані санвузол та навіть сауна.
Одним із проектів, який по праву гордиться керівництво Козелецької громади, є створення Муніципальної варти. Завдяки їх ефективний роботі в усіх населених пунктах покращилася ситуація із дотриманням правил благоустрою, люди перестали спалювати сміття і листя, в нічний час зменшилася кількість випадків розкриття алкогольних напоїв та люди почали відчувати себе більш захищеними. Заклад функціонує, як комунальна установа громади. Працює лиш 7 чоловік. Громада забезпечила працівників Муніципальної варти заробітною платою, спецодягом. Підприємці та меценати громади, відчувши потребу в безпеці та ефективність Муніципльної варти, теж активно використовують їх послуги і надають посильну допомогу.
На завершення візиту, гості громади відвідали стародавній собор Різдва Пресвятої Богородиці розташований в центрі Козелеця. Його визнано однією з кращих українських святинь, зведених в епоху бароко. Козелецький собор вважають унікальним зразком храмового зодчества 18 століття. Збудували церкву в 1752–1763 роках на замовлення графині Наталії Розумовської – матері Кирила та Олексія Розумовських. Вона і донині вражає відвідувачів своїм пишним декором, а також нехарактерними для провінційного містечка розмірами і багатим оздобленням. Це справжня туристична "перлина" не тільки Козелецької громади, а й усієї Чернігівщини.

 

Інформація зі сторінки фейсбук секретаря Менської міської ради Юрія Стальниченка.

 
21 серпня 2019
back