back

Меморандум про взаємодію підписано!

Вчора, 19 серпня коли всі відзначали свято Преображення Господнього, або Яблучний Спас, представники Менської ОТГ вирушили в м. Києв для підписання важливого документа – Меморандуму про взаємодію між із Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) у рамках глобальної програми «Громада, дружня до дітей та молоді».

Участь у підписанні взяли: зі сторони Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні – голова Представництва Лотта Сільвандер, зі сторони Менської ОТГ – голова громади Геннадій Примаков.

Лотта Сільвандер, голова Предстваництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні зазначила:

“Підписання меморандуму в рамках програми “Громада, дружня до дітей та молоді” – перший та та відповідальний крок, адже засвідчує готовність громади до створення комфортних умов для розвитку і життя наймолодших жителів, а також забезпечення їх прав. Ми високо цінуємо, що заради цього ви знайшли час, щоб завітати до Києва та взяти участь у нашому спільному святковому заході. Ми впевнені, що зможемо об’єднати зусилля та втілити чимало задумів задля дітей і молоді у наших громадах, а також – створимо нові та цікаві практики, які стануть прикладом активної участі дітей і молоді в житті громад України.”

На церемонії підписання також були присутні заступник Міністра сім’ї, молоді та спорту України Олександр Ярема, заступниця Міністра соціальної політики України Олександра Чуркіна.

Меморандум окреслює порядок участі міста у глобальній Ініціативі та передбачає надання організаційної і технічної допомоги зі сторони ЮНІСЕФ. Підписання документу є першим кроком до отримання офіційного статусу “Громада, дружня до дітей та молоді”. Документ зокрема підтверджує зобов’язання громади створити більш сприятливе середовище для розвитку дітей і молоді.

Ми перші в області приймаємо участь в даній ініціативі і усвідомлюємо всю відповідальність та готові тримати цю першість в усіх питаннях, що стосуються добробуту дітей та молоді.

 
 
20 серпня 2019
back