back

Засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Учора в приміщенні Менської міської ради відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.  Засідання комісії було скликано у зв’язку з надзвичайною ситуацією, яка склалася 01.07.2019 р. 

Внаслідок сильних поривів вітру було знеструмлено 350 населених пунктів по Чернігівській області. Слід зазначити, що станом на 03.07.2019р. у Менській міській об’єднаній територіальній громаді знеструмлено 10 населених пунктів. Під час непогоди були обірвані високовольтні лінії електропередач, а падіння дерев та електроопор призвели до вимкнення трансформаторних підстанцій та знеструмлення населених пунктів.

Відтоді мешканці громади постійно звертаються до Менської міської ради з невдоволенням та заявляють, що якщо ситуацію не буде вирішено, то вони будуть вимушені перекрити дороги. 

Комісія дійшла висновку, що ситуація, яка склалась в наслідок екстремальних погодних умов, є результатом невдалого реформування структури Чернігівобленерго. Після реформи Менський РЕМ  було ліквідовано, а послуги з обслуговування ліній електропостачання для Менської громади тепер надає Корюківський РЕМ.  В Менській громаді створена лише дільниця, котра не в змозі виконати роботи з обслуговування електромереж та вчасного відновлення електропостачання в населені пункти. Крім того реформування не вплинуло на зменшення тарифів на електропостачання для населення та юридичних осіб Менської громади.

З метою безперебійного надання послуг електропостачання в разі надзвичайних ситуацій та вчасного обслуговування електромереж, комісією одноголосно було прийнято рішення направити лист до АТ «Чернігівобленерго» з вимогою відновити роботу Менського РЕМу і терміново відновити електропостачання в населених пунктах Менської громади.

03 липня 2019
back