back

Делегація громад Чернігівщини взяла участь в урочистій презентації проекту "Поліцейський офіцер громади"

28 травня у Києві відбулося урочисте вручення сертифікатів 34 поліцейським офіцерам та спеціалізованих машин 22 об'єднаних теритоіральних громад Дніпропетровської області. Також під час заходу було презентовано проект "Поліцейський офіцер громади".

У заході взяли участь представники об'єднаних громад Чернігівщини та Ірина Кудрик, директор Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону. Представники громад Чернігівщини щиро пораділи за колег з Дніпра, які стали учасниками проекту «Поліцейський офіцер громади». Менську міську об'єднану теритоіральну громаду на заході представляв секретар ради Юрій Стальниченко.

«Поліцейський офіцер громади» – спільний проект громад і Нацполіції. Це новий рівень комунікації і поліцейського сервісу. Мета проекту - забезпечення кожної тергромади офіцером поліції. Проект охопить близько 30 тисяч маленьких міст України, в яких проживає 28 мільйонів громадян. Хто такий поліцейський офіцер громади? Це офіцер поліції, який орієнтований на вирішення безпекових проблем саме своєї територіальної громади. Він доступний до населення, тому що постійно знаходиться поруч з людьми.

Проект охоплює усі регіони держави. Передбачено два етапи його реалізації: у 2019 році – 802 об’єднані територіальні громади, а у 2020-му – вся територія держави. І вже завтра перші 34 поліцейських офіцери громади, які пройшли відповідне навчання, розпочнуть службу в 22-х територіальних громадах Дніпропетровщини. А далі відбір поліцейських офіцерів громади буде проводитися у Кіровоградській області.

 

 

За інформацією Чернігівського відокремленого підрозділу Центру розвитку місцевого самоврядування

29 травня 2019
back