back

МЕНСЬКИЙ ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР ЗДІЙСНЮЄ НАБІР ДІТЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ ДЛЯ ЗАНЯТЬ З ВЧИТЕЛЕМ-РЕАБІЛІТОЛОГОМ

Відтепер фізична реабілітація дітей, які потребують допомоги стала доступна і у нашому закладі: зовсім поруч, а головне безкоштовно.

 

З першого квітня на базі Менського інклюзивно-ресурсного центру розпочав свою роботу вчитель-реабілітолог – Рубан Олександра Анатоліївна. Олександра Анатоліївна закінчила Сумський державний педагогічний університет ім. А. С. Макаренка з відзнакою та здобула спеціальність фізичного реабілітолога. Має досвід роботи в ортопедичному відділенні  та у відділенні ДЦП і інших уражень ЦНС Сумської обласної клінічної дитячої лікарні, займалася науковою роботою. Як фахівець у галузі здоров’я людини та фізичної реабілітації приймала активну участь у ХІІ Всеукраїнській науково-практичній конференції для молодих вчених з міжнародною участю і опублікувала наукову статтю на тему «Дихальна гімнастика О. Стрельникової у реабілітації дітей хворих на риносинусит».

Основний напрямок роботи вчителя-реабілітолога в інклюзивно-ресурсному центрі – здійснення комплексної оцінки фізичного розвитку дітей з особливими освітніми потребами та проведення корекційно-реабілітаційних занять з дітьми з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату (які навчаються у закладах загальної середньої та дошкільної освіти Менської ОТГ, а також тих, які  не можуть навчатися за станом здоров’я). Кількість учнів у групі обмежена, максимум 12 – 15 дітей. Тож батькам, які хочуть, щоб з їх дитиною займався фахівець, не потрібно гаяти часу,  а звертатися до центру вже зараз.

Кабінет вчителя-реабілітолога  забезпечений необхідним обладнанням для надання корекційно-розвиткових послуг, проте потребує спеціального обладнання та сучасних засобів реабілітації. До початку нового навчального року планується поповнення матеріальної бази центру, а саме придбання спортивного тренажера, який відновлює функціональні можливості верхніх і нижніх кінцівок та серцево-судинної системи, ортопедичної дошки для ЛФК, а також медичної кушетки для реабілітації після травм, операцій для дітей обмежених у русі. Тож охочим виступити спонсорами для інклюзивно-ресурсного центру завжди раді і будемо щиро вдячні, адже діти з особливими потребами як ніхто потребують нашої допомоги, турботи та підтримки.

 

Директор  Менського ІРЦ                                                             Ольга Скосир

15 квітня 2019
back