back

ПРО ВДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ ЙШЛОСЯ ПІД ЧАС СЕЛЕКТОРНОЇ НАРАДИ З КЕРІВНИЦТВОМ ОБЛАСНОГО ДСНС

Сьогодні секретар ради Юрій Стальниченко спільно з начальником Менського районного відділу УДСНС Денисом Луговським, начальником відділу організаційної роботи та інформаційного забезпечення Сергієм Крицьким та директором КУ "Місцева пожежна охорона" Анатолієм Фурманом прийняли участь у селекторній нараді з обласним управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області, яку проводив Олександр Нагуло стільно з директором Чернігівського відокремленого підрозділу Центру розвитку місцевого самоврядування Іриною Кудрик. Нарада була присвячена питанню вдосконалення системи цивільного захисту в об’єднаних громадах і допомога у створенні в старостинських округах добровільних пожежних команд.

У своєму виступі Юрій Валерійович зазначив, що завдяки спільній позиції міської ради, Центру розвитку місцевого самоврядування та обласного Управління ДСНС у нас в громаді більше року ефективно діє місцева пожежна охорона в смт.Макошине, с.Бірківка та Семенівка. Більше року в с.Дягова на сторожі збереження життя громадян та їх майна діє добровільна пожежна команда. Зараз в.о.старост з Кукович та Киселівки активно працюють з жителями своїх населених пунктів з пириводу створення на їх територіях аналогічних добровільних пожежних дружин. Після того, як ініціативні групи добровільних пожежних дружин будуть створені, Менською міською радою планується прийняття програми підтримки їх діяльності.

Також учасники селекторної наради обговорили і питання участі громад Чернігівщини у проекті "U-LEAD з Європою" та Асоціації добровільних пожежних команд Республіки Польща - «Вдосконалення системи цивільного захисту в об’єднаних громадах України» . Дана ініціатива буде впроваджена у 30 об'єднаних територіальних громадах з 6 областей України і триватиме до кінця жовтня 2019 року. Менська міська рада є учасником даного проекту. В ході його реалізації буде розроблено проект законодавчих пропозицій щодо змін до системи місцевого цивільного захисту та діяльності добровільних пожежних бригад (ДПБ) на національному та місцевому рівнях; розроблено детальні місцеві планів безпеки за допомогою міжнародних та національних експертів; підготовлено керівництва громад до управління діяльністю в системі цивільного захисту та порятунку; підготовлено та відвбрано добровільні пожежні бригади ОТГ для ефективного реагування на надзвичайні ситуації. В рамках проекту будуть проводитися тренінги для тренерів з числа співробітників ДСНС України та зовнішніх експертів задля подальшого поширення передового досвіду та кращих практик.

05 квітня 2019
back