back

СЕМІНАР-ТРЕНІНГ НА ТЕМУ "ПРОФЕСІЙНА КОМПЕТЕНТНІСТЬ ПЕДАГОГА: ЧАС І ВИКЛИКИ, ШЛЯХИ ЗВІЛЬНЕННЯ ВІД СТЕРЕОТИПІВ ТА ШАБЛОНІВ"

       Відповідно до плану роботи відділу освіти Менської міської ради, з метою ознайомлення з досвідом роботи  із питання вдосконалення професійної компетентності педагога в умовах Нової української школи, впровадження сучасних інноваційних технологій у виховній роботі  закладів освіти  та надання методичної допомоги  05 березня 2019 року на базі Менського опорного закладу загальної середньої освіти I-III ступенів імені Т.Г.Шевченка проведено семінар-тренінг на тему «Професійна компетентність педагога: час  і  виклики,  шляхи  звільнення  від стереотипів та шаблонів» для заступників директорів з виховної роботи закладів загальної середньої та позашкільної освіти Менської об’єднаної територіальної громади.    

        У рамках проведення семінару-тренінгу методист методичного кабінету Литовченко Олена Олексіївна провела заняття з елементами тренінгу «Булінг. Протидія булінгу. Правила безпечної роботи в мережі Інтернет».

       Заступники директорів з виховної роботи брали участь у колективному обговоренні «Професійна компетентність педагога: час  і  виклики», під час якого було розкрито основні напрямки з виховної роботи закладів освіти Менської міської ради.

      Заступник директора з виховної роботи  Синявського ЗЗСО I-III ступенів Бондаренко Людмила Олексіївна поділилась досвідом роботи з теми «Формування моральних цінностей учнівської молоді засобами етнопедагогіки». 

     Майстер-клас «Шкільний соціальний театр як засіб формування ціннісних орієнтацій молоді» провела Авраменко Тетяна Михайлівна, заступник директора з виховної роботи  Киселівського ЗЗСО I-III ступенів.

     Кушнеренко Юлія Вікторівна, заступник директора з виховної роботи  Менської гімназії, розповіла про впровадження ідейних принципів козацької педагогіки в освітній процес під час проведення Ділової гри «100 років боротьби: Українська революція 1917-1921», розробленої Українським інститутом національної пам’яті.

      Заступники директорів з виховної роботи поділились досвідом роботи з питання впровадження інноваційних виховних моделей, технологій у практику діяльності євроклубів.  

     Про особистісно орієнтовані технології виховання моральної самосвідомості старших підлітків в рамках виконання Програми Всеукраїнської дитячо-юнацької гри «Сокіл» («Джура»), нормативно-правове забезпечення національно-патріотичного виховання дітей та учнівської молоді, умови проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької гри «Сокіл» («Джура») у 2018/2019 навчальному році ознайомила учасників семінару-тренінгу методист методичного кабінету Литовченко Олена Олексіївна. 

05 березня 2019
back