back

НАРАДА З ПРИВОДУ НАДЗВИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ

       Сьогодні в Менській міській раді відбулася нарада за участю Служби у справах дітей обласної державної адміністрації, Чернігівського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відділу превенції Управління превентивної діяльності ГУНП в Чернігівській області,  міського голови та відповідних відділів та служб міської ради та районної державної адміністрації з приводу надзвичайної події, яка сталася в с. Дягова, Менського району – трагічної загибелі трьох малолітніх дітей.

         На даний час причина пожежі буде встановлюватися відповідною комісією, але за попередніми відомостями господарка користувалася не піччю, яка була в аварійному стані, а грубкою, яка була справною. Мати не зловживала спиртними напоями і на момент трагедії була тверезою.

Беззаперечною провиною матері є факт залишення малолітніх доньок без нагляду та те що вона робила це неодноразово.

         За підсумками наради рекомендовано всім посадовим особам, працівникам служб, навчальних закладів активізувати профілактичну роботу з батьками про їх безпосередню відповідальність щодо залишення дітей без нагляду в небезпечному середовищі, що несе загрозу їх життю та здоров’ю.

         Кожній сім’ї, яка має дітей необхідно звернути увагу на справність електропроводки, пічного опалення та особисто нести відповідальність за безпеку своїх дітей.

         В свою чергу з боку відповідних служб буде проводитися робота щодо посилення правил пожежної безпеки, при проведенні обстежень умов проживання сімей особлива увага буде звертатися на технічний стан систем та приладів опалення, їх відповідність умовам безпечної експлуатації. Будуть здійснюватися спільні виїзди в сім’ї та навчальні заклади об’єднаної територіальної громади для проведення роз’яснювальної роботи з батьками та дітьми щодо попередження нещасних випадків.

В крайніх випадках будуть вживатися заходи тимчасового влаштування дітей до закладів соціального захисту дітей або охорони здоров’я.

20 лютого 2019
back