back

ВІДБУЛАСЬ 30 СЕСІЯ МЕНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

У залі засідань Менської міської ради 22 жовтня 2013 року відбулось пленарне засідання 30 сесії 6 скликання міської ради. На сесію прибули 17 з 30 депутатів міської ради.

Після відкриття пленарного засідання, депутати заслухали звіт заступника міського голови з питань діяльності виконкому Юрія Стальниченка "Про хід виконання Програми соціально-економічного розвитку міста Мена за 9 місяців 2013 року". В своїй доповіді заступник голови зазначив, що усі зусилля міської ради, виконавчого комітету, керівників підприємств та організацій міста протягом звітного періоду спрямовані на вирішення проблем в економіці, соціальній сфері, удосконалення процесу формування бюджету, забезпечення безперебійного надання житлово-комунальних послуг населенню та подальшого розвитку інфраструктури міста. На жаль слабкою стороною Програми на 2013 рік стало незабезпеченість видатків на виконання основних заходів програми в бюджет міста... За звітний період промисловими підприємствами основного кола вироблено продукції на суму 540.87 млн. грн. в діючих цінах, що складає 91,5% минулорічного показника. Зрозуміло, що ці негативні чинники, мають свій вплив на наповнення міського бюджету, стан зайнятості населення та рівень життя менян."

Крім того депутати заслухали звіт головного бухгалтера міської ради про підсумки виконання міського бюджету за 9 місяців, а також прийняли рішення про внесення змін у міський бюджет на 2013 рік.

Серед питань які були розглянуті на сесійному засіданні, слід відмітити затвердження Положення про присвоєння звання почесний громадянин міста Мена, а також  прийнято рішення, яким в місті Мена Чернігівської області запроваджується практика використання прапору Європи під час державних свят та офіційних урочистостей.

Також було розглянуто звернення батьків дошкільного-навчального закладу ім.Щорса та батьків учнів 1 класів ЗОШ ім.. Шевченка. В ході розгляду питання, виступили серкетар ради Валентина Новик, завідуючі дошкільними навчальними закладами Юлія Верік та Віра Слабченко. За результатами розгляду, депутати міської ради прийняли рішення, яким передбачено, що по закінченню навчального року 2013-2014 рр. приміщення в Менському дошкільному навчальному закладі комбінованого типу ім. Щорса Менської міської ради та Менському дошкільному навчальному закладі ім. Гагаріна Менської міської ради, які використовуються для проведення навчально-виховної роботи з учнями 1-х класів ЗОШ  1-3 ст. ім. Т.Г.Шевченка слід звільнити. Крім того, з 01 січня 2014 року кожен дошкільний навчальний заклад місту буде самостійно керувати своїми фінансами, тобто їх визнано розпорядниками бюджетних коштів міського бюджету міста Мена нижчого рівня.

Також на сесії було затверджено "Програму охорони навколишнього природного середовища в місті Мена до 2016 року", а комунальне підприємство  "Менакомунпослуга" буде надавати мінімальний перелік ритуальних послуг. Крім того, за майже 4 години, які тривало сесійне засідання було розглянуто ряд інших важливих для міста питань.



 
25 жовтня 2013
back