back

ШЛЯХ СМІТТЯ ДО УРНИ ЛЕЖИТЬ ЧЕРЕЗ НАШУ СВІДОМІСТЬ

Чистота в кожному місті завжди є одним із актуальних питань. Приємно, коли на вулицях міста чисто та затишно, а око милують насаджені та доглянуті квіти. Кожен житель нашого міста мріє про те, що в місті буде гарно і чисто?!
Серед основних заходів вирішення проблем комунального господарства міста є питання наведення належного порядку в сфері поводження з твердими побутовими відходами та подальший розвиток системи санітарної очистки, забезпечення повного збирання і своєчасного видалення і знешкодження твердих та рідких відходів.
Менською міською радою було проведено конкурси на визначення виконавця послуг з вивезення твердих та рідких побутових відходів по місту. Згідно результатів конкурсу, які затверджені рішенням виконавчого комітету Менської міської ради від 26 грудня 20113 року, протягом 2014 року послуги з вивезення твердих і рідких відходів по місту Мена надаватиме КП «Менакомунпослуга».

Підприємство протягом всього часу свого існування проводить роботу із заключення договорів з населенням, підприємствами, установами та організаціями про надання послуги з вивезення відходів. Та нажаль більшість жителів міста не вважають за потрібне заключати договір з надавачем послуг за вивіз ТПВ, хоча користуються цією послугою всі жителі міста. В зв’язку цим, підприємство несе збитки, і відбувається збій у вивезенні сміття, адже у комунального підприємства не має можливості здійснити вчасно виплатити заробітної плати працівникам, купити паливно-мастильні матеріали чи відремонтувати автомобілі для збору сміття. Кожному з нас слід зрозуміти, що місто не буде чистим, якщо ми не будемо докладати до цього всіх зусиль, будемо і надалі ухилятися від заключення договору з надавачем послуг та не будемо сплачувати за надані послуги, будемо надіятись тільки на централізований вивіз сміття, при цьому будемо продовжувати кидати його, хто в річку, хто в парк, хто в плавні... Закликаємо всіх небайдужих жителів міста, керівників підприємств, установ та організацій міста звернутися до комунального підприємства, та заключити з ним договір на вивезення твердих побутових відходів. Віриться, що кожен менянин усвідомить те, що краще жити в оточенні красивого довкілля, аніж там, де все потопає у смітті. Хоч якою буде робота комунальних служб, із недбальством і безкультур’ям їм не впоратись. Тому чистота міста залежить від кожного з нас. Кожен має починати з себе та давати приклад іншим, лише тоді місто буде красивим, чистим та затишним.

12 березня 2014
back