back

СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ РАЗОМ З РОБОТОДАВЦЯМИ ПРАГНЕ СФОРМУВАТИ КОМАНДУ ПРОФЕСІЙНИХ КАДРІВ

Однією з найгостріших проблем ринку праці сьогодні є брак кваліфікованих робітничих кадрів. Адже 40% безробітних, які перебувають на обліку в службі зайнятості, мають вищу або неповну вищу освіту і лише чверть – професійно-технічну, натомість роботодавці потребують робочих рук.

Кваліфіковані ж робітники воліють працевлаштуватися у столиці, де заробітна плата майже вдвічі вища, а останнім часом нерідко «шукають щастя» за кордоном.

Виїжджати їх змушує низька якість вільних робочих місць. Більшість вакансій, які подаються роботодавцями до служби зайнятості, з мінімальним розміром заробітної плати або наближеним до нього і лише 4% вільних робочих місць в регіоні пропонують заробітну плату, більшу за середню по області.

Отож, роботодавцям, щоб втримати кадри і тим самим зменшити відтік професіоналів, необхідно працювати легально та платити гідну зарплатню. А для служби зайнятості вони залишаються клієнтами №1 та мають можливість скористатися цілою низкою безкоштовних послуг. Окрім підбору кадрів, це допомога в організації робіт тимчасового характеру, фінансова підтримка створення нових робочих місць, професійна підготовка необхідних спеціалістів, у тому числі в Центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості – сучасних комплексах з потужною навчально-виробничою базою європейського рівня, створених в 11 областях України.

На сучасному етапі служба зайнятості реформується, покращує свої сервіси, освоює та пропонує нові технології підбору кадрів. Відтак максимально спрощено комунікацію роботодавців зі службою зайнятості - створено електронний кабінет роботодавця, який дає змогу оперативно інформувати про поточну та перспективну потребу в кадрах електронними засобами. Роботодавець також має можливість, не гаючи часу на відвідування центру зайнятості, скористатися банком резюме безробітних.

Сьогодні, аби сформувати перспективну потребу в працівниках задля оперативного задоволення кадрових потреб, служба зайнятості запрошує роботодавців взяти участь в онлайн-опитуванні.

Ми прагнемо аби наша співпраця була продуктивною та корисною для обох сторін.

Анкета розташована на Інтернет-ресурсі Державної служби зайнятості «Єдине соціальне середовище зайнятості».

Нам важливо знати вашу думку, щоб врахувати її при розробці прогнозу потреби у працівниках на 2019 рік.

Сформуємо разом команду професійних кадрів!

 

 
24 липня 2018
back