back

СПОЖИВАННЯ ПРОДУКТІВ ХАРЧУВАННЯ НАСЕЛЕННЯМ ОБЛАСТІ

За розрахунками Державної служби статистики України в середньому у 2017 році пересічний чернігівець вжив 48 кг м’яса та м’ясних продуктів , 218 кг молока та молочних продуктів , 271 яйця , 113 кг хлібних продуктів , 176 кг картоплі , 163 кг овочів , 44 кг плодів та ягід , 10 кг риби та рибних продуктів , 11 кг олії , 35 кг цукру .

Порівняно з 2016р. споживання олії, цукру та риби майже не змінилося. Менше вживали чернігівці молока та овочів . Показники споживання картоплі зросли , яєць , плодів , хлібних продуктів , м’яса .

За рівнем споживання цукру Чернігівщина займає 2 місце в Україні, хлібних продуктів – 6, молока та молочних продуктів – 7, картоплі – 9, овочів – 10, яєць – 12, риби та рибних продуктів – 14, олії, м’яса та м’ясних продуктів – 15, плодів та ягід – 19.

Калорійність середньодобового раціону жителя Чернігівщини становила 2892 ккал при середній по Україні – 2707 ккал.

 

 

Головне управління статистики у Чернігівській області

 
06 серпня 2018
back