back

ФЕСТИВАЛЬ СВІТЛА ЛюМЕНА

Завершились яскраві, спекотні та гучні ночі фестивалю сучасної Української рок музики  LuMena2018. Він пройшов у місті Мена 10-11 серпня. LuMena2018  перший фестиваль в Україні, який був присвячений новітнім технологіям LED освітлення.

Організаторами фестивалю виступили Менська міська рада, Відділ культури Менської міської ради та громадська організація “Гром”. Участь в організації також брали Молодіжна рада Менської міської ради та клуб МЕМ при Відділі культури.

Натхненням для створення фестивалю став профінансований Європейським союзом проект «Модернізація вуличного освітлення міста Мена»,  який реалізовується у місті. Серед організаторів  фестивалю були працівники проекту.

Сама символічна назва фестивалю говорить сама за себе люмен - одиниця вимірювання світлового потоку. Тут і назва міста і любов до нього.

Дизайн фестивалю повністю орієнтовано під його концепцію. Прикрасами для декількох локацій фестивалю слугували сотні LED ламп та гірлянд. Також багато LED ламп дарувалось у якості призів для відвідувачів фестивалю. На фестивалі пропагувалось використання новітніх енергозберігаючих технологій освітлювання.

Хедлайнерами фестивалю були “Тінь Сонця” та “Шпилясті Кобзарі” та. Участь також брали такі гурти як “Голос Душі”, Ad Libitum Duet, “Пуск”, Pomsta, “Наст”, “Скеля”, “Протифаza”, “День Бабака”, “Евфонія”, “Мажестік” а також виконавці Яна Подорожня та Христина Панасюк.



Також на фестивалі працювала мала сцена, де кожен з охочих мав можливість  виступити. Для дітей шкільного та молодшого віку вдень проходили різноманітні ігри конкурси та тренінги. Працювали фудзони, бутіки з різноманітною сувенірною продукцією.



За підрахунками організаторів, фестиваль відвідало близько 2500 містян та гостей міста.



Спеціаліст з комунікацій проекту                                  Крицький Сергій
13 серпня 2018
back