back

СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ ТА ОРГАНИ ОСВІТИ СПІЛЬНО ПРАЦЮЮТЬ У НАПРЯМКУ ПРОФЕСІЙНОЇ ОРІЄНТАЦІЇ ШКОЛЯРІВ



11 вересня директор Менської районної філії Чернігівського ОЦЗ Тамара Кот провела робочу зустріч з начальником відділу освіти Менської ОТГ Юрієм Мишкіним.

Під час зустрічі було обговорене питання щодо продовження реалізації профорієнтаційного Проекту для учнівської молоді «Обери професію – обери майбутнє». Зокрема, обговорили Концепцію Проекту, що затверджена спільним наказом обласної служби зайнятості та управління освіти і науки Чернігівської ОДА та буде реалізовуватися в три етапи і триватиме протягом навчального року з вересня 2018 по травень 2019 року. Також визначилися з навчальними закладами, учні яких будуть залучені до реалізації Проекту. Тамара Кот повідомила, що методичне забезпечення даного Проекту здійснюватиметься службою зайнятості відповідно до потреб його учасників та враховуючи наявні матеріали та розробки.

Метою Проекту є запобігання молодіжному безробіттю шляхом створення передумов цілісної системи професійної орієнтації молоді. Реалізація Проекту сприятиме формуванню у підлітків стійкої мотивації до усвідомленого вибору професії та легальної продуктивної зайнятості, підвищенню соціального статусу робітника в суспільстві та відновленню серед молоді престижу робітничих професій.

Юрій Мишкін запевнив, що всіляко підтримує ініціативи служби зайнятості щодо професійної орієнтації школярів і буде допомагати у реалізації Проекту.

 
12 вересня 2018
back