back

ПЕРШИЙ КРОК НА ПРОФЕСІЙНОМУ СТАРТІ.

Фахівцями Менської районної філії Чернігівського обласного центру зайнятості підвели підсумки першого етапу профорієнтаційного проекту «Обери професію-обери майбутнє», який проходив під назвою: «На професійному старті».

Учням 9 класів закладів загальної середньої освіти Менського району були проведені інтерактивні профуроки на теми: «Світ професій: погляд у майбутнє» та «Правильний вибір професії – запорука життєвого успіху».

Фахівець з профорієнтації Зоя Ганнущенко ознайомила школярів із сучасним світом професій та перспективами його розвитку, з професіями, які з’явилися в останні 5-10 років – мерчендайзер, івентер, Java-developer, копірайтер, тренд-вотчер, хенд-хантер, а також розповіла про професії, які з’являться та будуть користуватися попитом у майбутньому – урбаніст-еколог, сіті-фермер, наномедик, wellness-консультант та інші.

В ході проведення профорієнтаційних уроків учні навчилися використовувати формулу вибору професії «хочу», «можу», «треба» та ознайомилися з основними кроками вибору професій : вивчити якомога більше професій, вибрати найбільш привабливу професію, детально з нею ознайомитись, співставити свої можливості, щодо обраної професії , спробувати зробити «пробу сил», а також з необхідністю порадитися з батьками та педагогами перш ніж зробити остаточний висновок про вибір професії.

Щоб зрозуміти, що вибір майбутньої професії зроблено свідомо, учні моделювали зустріч однокласників у майбутньому, на якій представляли себе ІТ-фахівцями, що розробили комп’ютерні програми, необхідні для проектування роботів; лікарями, що в своїй практиці використовують технології майбутнього ; вчителями, що навчають предметам: «Робототехніка», «Мехатроніка»; фермерами, які займаються виробництвом виключно органічних продуктів харчування та інші. Впевнені, участь у таких вправах допоможе школярам зорієнтуватися у світі професій та зрозуміти наслідки випадкового вибору професії.



31 жовтня 2018
back