back

УВАГА! ЗБИТКИ!

A businessman losing his money down the drain

Нагадуємо про необхідність оформлення права оренди

на земельну ділянку!

Законодавством України забороняється використання земельної ділянки до встановлення її меж у натурі , одержання документа, що посвідчує право на неї, та державної реєстрації.

Відповідно до статті 206 Земельного кодексу використання землі в Україні є платним. Об’єктом плати за землю є земельна ділянка. Плата за землю справляється відповідно до закону. Принцип платності використання землі є обов'язковим для всіх власників землі й землекористувачів.

Несплата коштів за використання земельних ділянок під об’єктами нерухомості без правовстановлюючих документів позбавляє Менську ОТГ можливості отримувати стабільний та своєчасний дохід у вигляді орендної плати .

Відповідно до статті 156 Земельного кодексу власникам землі та землекористувачам відшкодовуються збитки, заподіяні внаслідок, зокрема, неодержання доходів за час тимчасового невикористання земельної ділянки. А згідно зі статтею 157 ЗК відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам здійснюють громадяни та юридичні особи, які використовують земельні ділянки, а також юридичні особи, діяльність яких обмежує права власників і землекористувачів.

Так, в результаті стягнення в судовому порядку збитків, заподіяних приватним підприємством внаслідок використання земельної ділянки без правовстановлюючих документів, Менська міська рада отримала 159590,40 грн.

За інформацією юридичного відділу

Менської міської ради
02 листопада 2018
back