back

СЕМІНАР З ВИХОВНОЇ РОБОТИ

Відповідно до плану роботи відділу освіти Менської міської ради 01 листопада 2018 року на базі Менської гімназії проведено практичний семінар-тренінг «Особистість у просторі виховних інновацій» для заступників директорів з виховної роботи закладів освіти Менської об’єднаної територіальної громади.  

У рамках семінару методистом методичного кабінету Литовченко О.О. проведено тренінгове заняття «Правове та патріотичне виховання в умовах Нової української школи», під час якого заступники директорів з виховної роботи ознайомилися з питаннями правового та патріотичного виховання здобувачів освіти закладів загальної середньої та позашкільної освіти, з проблемами духовного розвитку і зрілості особистості в контексті формування людини сучасної культури.

У ході обговорення питання «Впровадження сучасних інноваційних  технологій у виховній роботі закладу освіти» заступники директорів з  виховної роботи закладів освіти Менської міської ради поділились досвідом роботи з таких питань: «Квест як одна із форм сучасних інноваційних технологій у виховній роботі» , «Заходи з національно-патріотичного виховання в Дягівському ЗЗСО I-III ступенів» , «Назустріч 100-річчю від дня народження Василя Сухомлинського» , «Від «Суперкозака» до «Джури» .

Під час проведення круглого столу на тему «Форми і методи роботи в освітньому середовищі щодо запобігання насильству серед дітей: досвід, проблеми, пошуки» розглядалися питання «Булінг – це …», «Види булінгу», «Фактори, які сприяють виникненню булінгу», «Особливості поведінки дитини, яка зазнає цькування», «Стратегії запобігання булінгу». Учасниками семінару практично опрацьовані вправи для здобувачів освіти початкової, середньої та старшої ланок, які спрямовано на вміння виражати та усвідомлювати свої емоції, розвиток навичок самоаналізу та рефлексії, моделювання своїх можливих реакцій і дій в тих випадках, коли почуваються роздратованими, агресивними; уважного ставлення до себе й толерантного ставлення до інших.

У рамках практичного семінару-тренінгу вчитель біології Менської гімназії Бухно Людмила Володимирівна ознайомила присутніх із історією створення, значенням у житті кожної людини оберегів-мотанок  та провела майстер-клас на тему «Виготовлення  оберега-мотанки».



За інформацією відділу освіти Менської міської ради
05 листопада 2018
back