back

ВАКЦИНАЦІЯ ЗАХИЩАЄ ВІД ВАЖКОГО ПЕРЕБІГУ COVID-19 ТА РЯТУЄ ЖИТТЯ

Центр вакцинації у Мені розміститься у приміщенні Центру культури та дозвілля молоді

Це зроблено для зручності громадян, адже кількість бажаючих отримати щеплення від страшної хвороби останнім часом суттєво зросла, а приміщення поштамту стало затісним для такого потоку відвідувачів. Тому від понеділка по суботу з 9.00 до 12.00 отримати рятівну ін’єкцію знову можна в приміщенні ЦКДМ за адресою  вул. Героїв АТО, 10

Досить невтішна та навіть відверто лякаюча статистика захворюваності та смертності на коронавірусну хворобу в останні тижні підштовхнула громадян до усвідомлення – вакцинація є поки що єдиним способом врятувати здоров’я та навіть життя. Не останній фактором стало і введення державою обмежень на вільне переміщення у «червоній» зоні для невакцинованих, відвідання закладів, поїздки у транспорті та навіть відсторонення певних категорій працівників від роботи. Так чи інакше – але черги бажаючих вакцинуватися у Мені стали довжелезними. І з метою пришвидшити й покращити цей процес та забезпечити зручні й комфортні умови було прийняте рішення Центр вакцинації розмістити знову в досить просторому приміщенні Центру культури та дозвілля молоді.

– Влада всіляко сприяє тому, аби наші люди мали змогу захистити себе від коронавірусу, – зауважує перший заступник міського голови Олег Небера. – Спочатку ми запрошували вакцинуватися, роз’яснювали, переконували. Створили центр і пункти вакцинації, мобільні бригади по селах. Потім за ініціативою Президента зі щепленнями, так би мовити, «пішли в люди»: перенесли Центр вакцинації до поштамту в центрі міста, де щодня багато відвідувачів. На певному етапі це спрацювало, людям дійсно було до певного часу зручно: і справи вирішили, і щеплення, далеко не ходивши, зробили. Але! За останні тижні потік бажаючих вакцинуватися настільки зріс, що це стало створювати незручності – і роботі поштовиків, і медикам, і відвідувачам Центру вакцинації. Та й вихідний на пошті в понеділок обмежував процес вакцинації. Тож із 11 листопада ми повертаємо його до ЦКДМ за адресою: м. Мена, вул. Героїв АТО, 10.

Графік роботи Центру вакцинації: з понеділка по суботу, з 9.00 до 12.00.

Для вакцинації використовуються різні вакцини, на сьогодні – Пфайзер. Очікується надходження вакцини Moderna.

Вакцинацію проводять медичні працівники Менського центру первинної медико-санітарної допомоги, які пройшли відповідне навчання та мають підтверджуючі сертифікати. Вакцинуватися може будь-яка доросла людина, незалежно від віку. Вакцинація відбувається у порядку живої черги, безкоштовно!

Якщо ви вирішили вакцинуватися, оберіть зручний для себе день відповідно до графіка роботи Центру вакцинації. При собі варто мати паспорт та ідентифікаційний код – це значно прискорить пошук особи в Електронній системі охорони здоров’я та зареєструвати вас, як особу, що вакцинується.  Кожен пацієнт має підписати Інформовану згоду на проведення щеплення. Сімейний лікар обов’язково виміряє у вас температуру, визначить стан здоров’я та, за відсутності протипоказів, надасть дозвіл на щеплення. Після введення вакцини пацієнт перебуває протягом 30 хвилин під наглядом медичних працівників, що варто врахувати заздалегідь.

Повторна вакцинація вакциною Пфайзер проводиться через 21–28 днів.

У разі виникнення питань з приводу вакцинації радимо звертатися до свого сімейного лікаря або до адміністрації Центру первинної медико-санітарної допомоги за телефоном 3-34-50.

Запрошуємо на вакцинацію. Набутий імунітет дозволить кожному уникнути тяжких ускладнень від захворювання, збереже ваше здоров’я та кошти. 

Станом на 23.02.2022 р. у Менській громаді вакциновано 18618 особа. Бустерною дозою 251.

Виявлено за останню добу 49 новий випадок захворювання на коронавірус, в т.ч. по Менській громаді - 40. Смертей від ускладнень повязаних із коронавірсною хворобою сьогодні не зафіксовано.

 


 

ПОПЕРЕДНІ ПУБЛІКАЦІЇ

ЦВН розпочав роботу 14 липня у приміщенні Центру дозвілля молоді за адресою: м.Мена, вул. Героїв АТО, 10.

Графік роботи ЦВН: з понеділка по суботу, з 9 год. до 12 год.

Для вакцинації використовуються різні вакцини, на сьогодні – Пфайзер (Комірнаті).

Вакцинацію проводять медичні працівники Менського центру первинної медико-санітарної допомоги, які пройшли відповідне навчання та мають підтверджуючі сертифікати.

Вакцинуватися може будь-яка доросла людина, незалежно від віку. Вакцинація відбувається у порядку живої черги.

Якщо Ви вирішили вакцинуватися, оберіть зручний для себе день відповідно до графіка роботи Центру вакцинації. При собі варто мати паспорт та ідентифікаційний код – це значно прискорить пошук особи в Електронній системі охорони здоров’я та зареєструвати Вас, як особу, що вакцинується.  Кожен пацієнт має підписати Інформовану згоду на проведення щеплення. Сімейний лікар обов’язково виміряє у Вас температуру, визначить стан Вашого здоров’я та, за відсутності протипоказів, надасть дозвіл на щеплення. Після введення вакцини пацієнт перебуває на протязі 30 хвилин під наглядом медичних працівників, що варто врахувати заздалегідь.

Повторна вакцинація вакциною Пфайзер проводиться через 21-28 днів.

У разі виникнення питань з приводу вакцинації радимо звертатися до свого сімейного лікаря або до адміністрації Центру первинної медико-санітарної допомоги за телефоном 3-34-50.

Запрошуємо на вакцинацію. Набутий імунітет дозволить кожному уникнути тяжких ускладнень від захворювання, збереже ваше здоров’я та кошти.

 

 

14 липня 2021
back