back

Зі святом, наші польські побратими!

Сьогодні, 11 листопада, в Польщі урочисте свято: країна відзначає День Незалежності, одне з головних державних свят. Саме в цей день у 1918 році польська держава повернулася на карту Європи після того, як її територія протягом 123-х років знаходилася під владою Австрії, Прусії та Росії. Тому сьогодні, у цей святковий для польських партнерів та побратимів нашої громади день, маємо за честь привітати їх.

Дорогі польські друзі та партнери! Вітаємо вас зі 102-ю річницею незалежності Республіки Польща!

Аналізуючи тисячолітні українсько-польські відносини, важко не помітити, що червоною ниткою через них проходить саме об’єднуючий мотив. І Україна, і Польща – це не лише сусідні країни, а два народи, яким сама історія вже декілька разів давала зрозуміти спільність їхньої долі.  Польща, яка свого часу успішно здійснила складні політичні, адміністративні та економічні реформи і нині динамічно розвивається в умовах повноправного членства в НАТО та ЄС, є авторитетом і надійним партнером для України.

Сьогодні, в період серйозних викликів та випробувань для України, приклад Польщі має надзвичайно важливе значення.

Завдяки незламності духу, патріотичній єдності, згуртованості та наполегливій праці, польський народ не лише відродив свою країну, а й пройшовши складний шлях трансформації, зумів створити сучасну демократичну європейську державу.

Сьогодні ми високо цінуємо солідарність та допомогу, яку Польща надає Україні у відстоюванні суверенітету і територіальної цілісності, та сподіваємось, що на шляху в ІІІ тисячоліття, як і тисячу років тому, ставши на одну дорогу, взявши на озброєння лише те, що нас єднає, будемо разом продовжувати шлях у напрямку реалізації євроінтеграційного курсу.

Ми, українці, сподіваємося, що за активної підтримки Польщі Україна успішно реалізує свій євроінтеграційний курс, який є для нас пріоритетним. Тож з нагоди Дня незалежності бажаємо всім полякам щастя у власному домі, непохитності духу та великих звершень!

Зі святом!

З глибокою повагою та шаною, від імені депутатського корпусу, членів виконавчого комітету та працівників апарату Менської міської ради, голова Менської міської ради Геннадій Примаков.

Фото з архіву Менської міської ради:

 

 

 

 

 

 

 

11 листопада 2020
back