back

Які працівники потрібні роботодавцям сьогодні?

Понад 350 безробітних громадян працевлаштовані Менською районною філією Чернігівського обласного центру зайнятості протягом січня-вересня 2020 року, що на 21% більше, ніж за відповідний період торік. Про це свідчить підсумкова статистика за 9 місяців. Отже, яку роботу пропонують роботодавці сьогодні?

Протягом січня-вересня 2020 року в базі вакансій філії найбільше пропозицій роботи було в сільському господарстві, переробній промисловості, сферах торгівлі, ремонту автотранспортних засобів, освіті та державному управлінні. 

Найбільший попит роботодавців спостерігається на робітників з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткуванняце водії автотранспортних засобів, трактористи, токарі, оператори котельні. Також затребувані працівники сфери торгівлі та послуг – кухарі, продавці, офіціанти, бармени, охоронники. Великим попитом у роботодавців користуються й кваліфіковані робітники з інструментом. Йдеться про слюсарів-ремонтників, швачок, електромонтерів, верстатників деревообробних верстатів, електрогазозварників, малярів, робітників з комплексного обслуговування й ремонту будинків.

У сільськогосподарському секторі потрібні робітники з обслуговування сільськогосподарського виробництва, тваринники, робітники фермерського господарства, доярі, оператори машинного доїння.

Серед найпростіших професій найбільш затребувані підсобні робітники, вантажники, прибиральники, сторожі, комірники, робітники з благоустрою.

Загалом протягом січня – вересня 2020 року роботодавці району подали до служби зайнятості понад 500 вакансій, на третину менше, ніж за цей період торік. Сталося це внаслідок призупинення діяльності низки підприємств через запровадження в країні карантину. Станом на 1 жовтня 2020 року в базі даних філії налічувалось 24 вакансії на кожну з яких претендувало 15 безробітних осіб.

 

28 жовтня 2020
back