back

Отримайте безоплатну правову допомогу у Менському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги

Якщо Ви маєте питання правового характеру - звертайтеся до Менського  місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (БВПД). Тут вас проконсультують щодо земельних, майнових, сімейних, трудових та інших правових питань.

 

Кому допомагаємо

Юридичну консультацію з будь-якого правового питання абсолютно безкоштовно може отримати будь-хто.

На подальшу безоплатну правову допомогу можуть розраховувати категорії осіб визначені законом, а саме: працездатні особи, які мають розмір доходів, що не перевищує двох прожиткових мінімумів:  з 1 липня – не більше 4394гривень, з 1 грудня – не більше  4540 гривень. Для осіб, які втратили працездатність: з 1 липня – 3424 гривні, з 1 грудня – 3538 гривень.

Допомагаємо внутрішньо переміщеним особам, ветеранам війни, дітям, особам, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, особам, щодо яких суд розглядає справу про визнання її недієздатною, та багатьом іншим категоріям.

Для підтвердження права на безоплатну вторинну правову допомогу потрібно надати відповідні документи, які визначені для кожної категорії громадян.

 

Чим допомагаємо

Перш за все, це консультації кваліфікованих юристів щодо земельних, майнових, сімейних, трудових та інших правових питань. А також захист ваших інтересів у цивільних, адміністративних справах,  здійснення представництва в судах, органах державної влади, органах місцевого самоврядування та складання документів процесуального характеру (позовні заяви).

Стягнення аліментів, розлучення, визнання шлюбу недійсним, встановлення додаткового строку для прийняття спадщини, визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням, стягнення невиплаченої заробітної плати. Наразі актуальні земельні питання (порядок приватизації земельної ділянки, оренда, визначення меж земельних ділянок).

Питань безліч, кожне – індивідуальне й різної складності. І досвідчені юристи допомагають їх вирішити. Ви отримаєте безоплатну консультацію та у разі необхідності перелік документів для отримання подальшої вторинної правової допомоги.

 

Хто оплачує послуги?

Якщо у вас виникла потреба в юридичній допомозі, насамперед зверніться до Менського місцевого центру надання БВПД. Ви отримаєте безоплатну консультацію та перелік необхідних документів для подальшої правової допомоги. 

Не сумнівайтеся в якості адвокатських послуг, їх оплачує держава, а якість надання адвокатами безоплатної вторинної правової допомоги контролюють комісії, утворені радами адвокатів відповідного регіону.

 

Як потрапити на прийом у селі району?

Працівники Менського місцевого центру з надання БВПД проводять і виїзні прийоми у селах, попередньо визначивши із сільським головою (старостою) день та час проведення юридичних консультацій.

 Також виїжджають адресно до людей з інвалідністю, тих, хто не може дістатися самостійно за станом здоров’я. У такому випадку, зателефонувавши до центру, людина може повідомити яке у неї питання, і їй допоможуть, навіть, зібрати документи.

 

Контакти центру

Менський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги працює з понеділка по п’ятницю з 8.00 до 17.00 за адресою: вул. Сергія Титаренка, 6-а, телефон (0244) 3-30-01.

24 вересня 2020
back