back

Захист від пожеж посилюється завдяки громаді

Коли створювалася місцева пожежна охорона, було багато питань – чи потрібна дана формація, може, не варто витрачати кошти на пожежників, а краще за ці гроші відремонтувати кілометр-два асфальтівки щорічно. Твердий і практичний розум переміг: якщо нікому і нічим буде гасити пожежі, то і по відновлених асфальтівках не буде звідки і кому їздити. Адже не зупинений своєчасно вогонь знищує все підряд: траву, кущі, дерева, сараї, будинки, людей. А менська державна пожежна частина, скажімо, до Блистови, при всьому бажанні, ой як не скоро доїде.

І от на даний час у громаді існують і розвиваються чотири пожежні команди. На сьогодні відремонтовані всі діючі пожежні автомобілі, навіть підварені, пофарбовані, оновлені практично до рівня їх «молодості», щоб не виглядали сиротами на фоні техніки державної пожежної частини. Ні в бензині, ні в запчастинах, ні в пожежно-технічному озброєнні, ні в твердому паливі на зиму місцеві вогнеборці на даний момент не мають недостачі.

Окрім цього, громада постійно піклується, щоб пожежники не тільки могли гасити загоряння, а й відчували себе під час несення служби комфортно. Пройшли ті часи, коли місцеві вогнеборці чергували у якихось «кибитках», аби тільки на голову сьогодні не капало та сніг не летів.

За два роки з моменту створення місцева пожежна охорона змінилася до невпізнанності і , звичайно, в кращий бік. У всіх пожежних депо проведено внутрішній косметичний ремонт, а в Дягові і Бірківці кімнати відпочинку і чергові приміщення взагалі отримали євроремонт.

А ще у Дягові цього річ проведено недешевий ремонт покрівлі пожежного депо, яка не реставрувалася з моменту створення на початку 70-х років минулого століття. Зараз старий шифер замінив оцинкований металопрофіль, отже, ні дощ, ні сніг не загрожують працівникам і техніці.

Хочеш від пожежних належної віддачі в роботі – забезпеч їм умови праці. Саме такий девіз у Менської об’єднаної територіальної громади. Якість, надійність і відповідальність. І це не тільки для пожежників, а й для всіх жителів.

За інформацією КУ "Місцева пожежна охорона"

На фото: оновлена будівля Дягівської пожежної команди.        

01 вересня 2020
back