back

Підтримали родину, котра потрапила у скрутне становище

Незабаром новий навчальний рік, батьки поспішають підготувати необхідні речі  та шкільне приладдя своїм дітям. Та є сім’ї, які потребують у цей період особливої підтримки, які з різних причин опинилися в скруті і потребують допомоги громади. Особливо цінною для таких сімей є допомога волонтерів. Комунальна установа "Менський міський центр соціальних служб" має великий досвід співпраці з волонтерами, без участі яких не відбулося багато заходів: благодійних програм, акцій, свят для дітей з соціально незахищених родин, збору коштів для тяжкохворих дітей. Допомагають таким сім’ям і релігійні громади. До прикладу - успішним є досвід співпраці з громадою Греко-католицької церкви.

20 серпня до Менського міського центру соціальних служб надійшло повідомлення від в.о.старости про складні життєві обставини у багатодітній сім’ї з Кукович. Мама зараз перебуває у київській лікарні з тяжкохворою дитиною. Діти перебувають удома зі старенькою бабусею. На прохання фахівців про допомогу сім’ї швидко відгукнувся отець Василь  Парафії Успіння Пресвятої Богородиці ГКЦУ, який за допомогою громади зібрав необхідні кошти для підтримки цієї родини.

Вже наступного дня фахівці із соціальної роботи Хрущ І.Б. та Ніжинець О.І. спільно з отцем Василем та в.о.старости Чичканом В.М відвідали сім’ю та передали продукти харчування та шкільне приладдя дітям. 

Дякуємо всім небайдужим, які допомогають таким сім’ям. У минулому навчальному  році профінансовано харчування 16 дітей-школярів, які перебувають у складних життєвих обставинах. Нещодавно двом сім’ям матерів-одиначок, які перебувають у складних життєвих обставинах  і виховують дитину-інваліда, надано допомогу в прибиранні гілок, обкошуванні біля двору і біля будинку, ремонту меблів. 

Зараз центр соціальних служб готується до акції «Перший дзвоник». Кожен, хто бажає, може допомогти таким сім’ям у підготовці до школи. Можна принести канцтовари, рюкзаки, дитячий одяг до центру за адресою: м.Мена, вул.Семашка, 8.

За інформацією КУ "Менський міський центр соціальних служб"

25 серпня 2020
back