back

За втручання прокурора відновлено порушені права жителів Лісок на користування громадським пасовищем

З метою усунення порушень законодавства у сфері земельних відносин на території Менської ОТГ Менською місцевою прокуратурою вжито заходів прокурорського реагування.

Так, за позовом прокурора була розглянута справа щодо незаконної передачі Менською райдержадміністрацією у грудні 2018 року Товариству земельних ділянок за межами с. Ліски під виглядом невитребуваних земельних часток (паїв).

У ході судового розгляду справи встановлено факти незаконного роздержавлення земельної ділянки площею більше 83 га колишнього КСП «Іскра», яка, відповідно до рішення власників сертифікатів на земельну частку (пай), залишилась у колективній власності та розподілу не підлягала. Даним спірним масивом до передачі його Товариству користувались жителі сіл Лісківської сільської ради для випасання великої рогатої худоби.

За результатами розгляду справи в Господарському суді Чернігівської області розпорядження голови Менської райдержадміністрації, видане у грудні 2018 року, визнане незаконним, а договори оренди, укладені між Товариством та Менською райдержадміністрацією, –  недійсними.

Станом на 06.08.2020 року рішення суду не набрало законної сили.

За інформацією юридичного відділу Менської міської ради

back