back

Менська громада отримала статус кандидата в глобальній ініціативі "Громада, дружня до дітей та молоді"

Визначним для Менської молоді та громади став вчорашній день - 26 червня, адже ми отримали статус "громади-кандидата" в глобальній ініціативі "Громада, дружня до дітей та молоді".

Майже рік тому, було підписано меморандум і Менська міська об'єднана територіальна громада цим самим долучились до розробки плану дій та заходів у рамках глобальної ініціативи "Громада, дружня до дітей та молоді".

За час що минув, було проведено величезний об'єм роботи, який включав у себе і проведення аналізу молодіжного простору, вивчення їх потреб, проведення різноманітних культурно-мисьецьких, розвиваючи, навчаючих заходів, серед яких - молодь громади мала змогу відчути себе в ролі керівників та працівників Менської міської ради, або ж ставали учасниками чи співорганізаторами різноманітних квестів, фестивалів,  ярмарку...  

Минулого тижня, депутати Менської міської ради одноголосно затвердили план дій та заходів, який було напрацьовано спільно з нашими дітьми, тим самим поставили своїм пріоритетом благополуччя дітей та молоді і протягом наступних двох-трьох років у громаді впроваджуватимуть передбачені планом дій заходи, спрямовані на покращення життя дітей та молоді.

Символічно, що напередодні Дня молоді, делегати від Менської громади, єдиної на теренах Чернігівщини, отримали бажаний статус - "громади-кандидата", отримавши відповідні відзнаки під час зустріч представників Уряду із молоддю, яку було ініційовано Дитячим фонд ООН (ЮНІСЕФ) з нагоди Дня молоді.

У своєму повідомленні, з даного приводу, міський голова Геннадій Примаков зазначив: "Завдяки спільній роботі ми стали першими в області, хто долучився до даної ініціативи. Але попереду багато роботи як з боку органів влади, так з боку і громадськості, щоб зробити Менську громаду, справді дружньою до дітей та молоді."

P.S.

Над здобуттям статусу дружніх до дітей громад муніципалітети працюють в рамках однойменної ініціативи ЮНІСЕФ - “Громада, дружня до дітей та молоді”. Це міжнародна ініціатива, до якої приєдналось більше 3000 муніципалітетів, у тому числі 34 з України.

Партнерами ініціативи в Україні є Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA); Міністерство розвитку громад і територій України; Міністерство соціальної політики України; Міністерство молоді та спорту України; Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України»; Уповноважений Президента України з прав дитини, Асоціація ОТГ, Національна Молодіжна Рада Україна

 

27 червня 2020
back