back

Самозахват комунальної власності у с. Киселівка, право власності на яку було продано на земельних торгах (аукціоні)

     Менська міська рада стосовно ситуації навколо земель історико-культурного призначення на території Киселівського старостинського округу.

     Власникам худоби виділено 25 га пасовища, виготовлена відповідно документація, встановлено межі даної території.

     На 39 сесії 7 скликання прийнято рішення про продаж права оренди 11 земельних ділянок історико-культурного призначення на земельних торгах (аукціоні) в різних населених пунктах об’єднаної територіальної громади.

     Земельна ділянка площею 17,2715 га, кадастровий №7423084500:05:000:1126, дійсно межує із громадським пасовищем і так  як раніше оброблялася (частина її розорана і засіяна на даний час), має більш привабливий вигляд, ніж громадське пасовище, за яким власники худоби взагалі не проводять ніякого догляду, вони, замість того, щоб належним чином упорядкувати пасовище (вирубати молоді пагони дерев та кущів), вдалися до самозахвату комунальної власності ,обгородивши частину ділянки, право оренди на яку було продано на земельних торгах (аукціоні).

     На даний час 9  жителів вищезгаданого села, розігруючи «історико-патріотичну» тему, маніпулюють свідомістю громадян задля власних інтересів, необґрунтовано поливають брудом і погрожують вчиняти неправомірні дії стосовно обробітку даної земельної ділянки тільки заради власних інтересів.

     Наповнення бюджету, життя громади, фінансування соціальної сфери та інфраструктури села їх взагалі не обходить. Мабуть, порядок і достаток громади для них був і на даний час залишається на задньому плані.

26 травня 2020
back