back

Ринок Менської райспоживспілки може розпочати свою роботу з цієї неділі

Сьогодні відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Менської міської ради, вході якого, члени комісії та запрошені особи обговорили умови, за яких вже цієї неділі зможе розпочати свою роботу ПСК ринко Менської райспоживспілки. Так під час розгляду даного питання міський голова Геннадій Примаков повідомив, що директор Менської райспоживспілки О.П.Пономаренко, має наміри розпочати з 17.05.2020 торговельне обслуговування населення, через роботу ПСК ринок Менської райспоживспілки. Також Геннадій Анатолійович зазначив, що 14 травня 2020 року Кабінетом Міністрів України ухвалено зміни до постанови № 211 від 11 березня 2020 року, які дозволять відновити роботу непродовольчих ринків. і за словами Міністра охорони здоров’я Максима Степанова - "...ці зміни дозволять повне торговельне обслуговування населення, зокрема, через роботу непродовольчих ринків. Непродовольчі ринки працюватимуть за умови дотримання санітарно-епідемічних заходів безпеки за принципом роботи продовольчих магазинів".

Заступник начальника Менського районного управління ГУ Держпродспоживслужби у Чернігівській області Григорій Фесюн поінформував членів комісії та представників оператора ринку, щодо необхідності дотримання вимог, встановлених Постановою № 14 Міністерства охорони здоров’я України від 27 квітня 2020 року «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» з метою протидії коронавірусної хвороби COVID-19 при здійсненні торгівлі харчовими продуктами на агропромислових ринках", а директор Менської райспоживспілки Олексій Пономаренко запевнив, що адміністрація ринку завершує всі підготовчі роботи і ринок буде готовий розпочати свою роботу 17 травня з дотриманням всіх необхідних санітарних та протиепідемічних заходів.  В результаті членами комісії було підтримано рішення, в якому чітко встановлені вимоги щодо профілактивних заходів протидії поширення коронавірсної хвороби при здійсненні торгівлі на території ПСК ринок Менської райспоживспілки.

Другим питанням порядку денного роботи комісії стало питання щодо недотримання земельного законодавства суб’єктами господарювання, на території Бірківського старостинського округу. За результатами його обговорення було підтримано рішення, яким відділу земельних відносин, спільно з в.о.старост Менської міської ради необхідно постійно здійснювати контроль за дотримання земельного законодавства суб’єктами господарювання, в. т.ч. на території Бірківського старостинського округу. При виявленні правопорушень повідомляти правоохоронні органи.

15 травня 2020
back