back

Безхазяйне майно матиме господаря і приноситиме користь громаді

Часто-густо, проїжджаючи або проходячи вулицями нашого міста, можна побачити занедбані обійстя. Облуплені, напіврозвалені будівлі, похилені паркани, зарослі бур’янами подвір’я. Десь спадкоємцям руки не доходять впорядкувати, а десь і взагалі власник давно помер. Так і стоїть ділянка пусткою, лякаючи перехожих та даючи прихисток бродячим котам і собакам. Такого у справжнього хазяїна бути не повинно.

Менською міською радою вживаються заходи по виявленню об’єктів безхазяйного майна на території громади. Спеціальною комісією проводиться обстеження виявлених об’єктів та встановлюються їх можливі власники.

Результати обстеження документуються відповідним актом, в якому зазначаються всі встановлені факти. З метою з’ясування наявності оформлених прав власності направляються запити до органів державної реєстрації, державного нотаріуса, інших установ.

Якщо право власності на виявлене, нерухоме майно не зареєстроване або власник такого майна невідомий, за ініціативою міської ради проводиться його технічна інвентаризація та взяття на облік.

Про взяття безхазяйної нерухомої речі на облік робиться оголошення у друкованих засобах масової інформації. Після спливу одного року з дня взяття на облік безхазяйна нерухомість, за заявою Менської міської ради, може бути передана за рішенням суду у комунальну власність.

В ході проведення заходів по виявленню безхазяйного майна станом на травень 2020 року комісією встановлені наступні об’єкти, які знаходяться в занедбаному стані та є потенційними об’єктами безхазяйного майна або відумерлої спадщини в місті Мена: вул. Вишнева, 3;          вул. Бузкова, 7; вул. Калинова, 20; вул. Калинова, 22; вул. Лермонтова, 10; вул. Лермонтова, 41; вул. Нове Життя, 3; вул. Піщанівська, 129 (1/2 частина будинку); вул. Польова, 32; вул. Садова, 17, кв. 2.

Такі ж роботи згодом будуть проведені у всіх населених пунктах громади.

Земельні ділянки та будівлі, які перейдуть у комунальну власність, міська рада зможе надавати жителям громади, які цього потребують, або фахівцям, які працюють на території Менської ОТГ. Тобто, говорячи простими словами, зникнуть занедбані обійстя, а деякі люди матимуть змогу завести власну садибу.

Шановні громадяни! З метою недопущення ситуацій потрапляння вашого майна до зазначеного переліку, просимо вас утримувати свої домоволодіння та земельні ділянки у належному санітарному стані, з дотриманням Правил благоустрою Менської ОТГ.

Якщо ж ви володієте інформацією про власників занедбаних обійсть та про інші потенційні об’єкти безхазяйного майна на території Менської ОТГ, просимо інформувати юридичний відділ Менської міської ради за адресою: м.Мена, вул. Титаренка Сергія, 7, каб.4. Контактний телефон – 2-16-41.

 

 

 

 

13 травня 2020
back