back

Прийнято додаткові обмеження щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби в поминальні дні

Щойно, під головуванням міського голови Геннадія Примакова, завершилося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Менської міської об'єднаної територіальної громади під час якого було розглянуто питання "Щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) в поминальні дні". Обговоривши зміст Постанови №11 Міністерства охорони здоров’я України від 21 квітня 2020 року, враховуючи результати відзначення Великодніх свят, а також те, що за даними аналітиків НАН України та МОЗ - Україна ще не пройшла пік захворюваності і він може настати на початку травня, члени комісії одноголосно підтримали наступні обмеження:

  1. Рекомендувати жителям Менської об’єднаної територіальної громади дотримуватися додаткових обмежувальних заходів з метою протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) в місцях перебування масового скупчення людей. 
  2. Рекомендувати населенню перенести поминальні дні на 06.06.2020 року (на Троїцьку батьківську поминальну суботу).
  3. Закрити для відвідування кладовища, крім випадків здійснення поховання померлого, за умови проведення ритуальних обрядів з дотриманням протиепідемічних правил, зокрема участі не більше 10 осіб та забезпечення відстані між присутніми не менше ніж 1,5 метри
  4. Активізувати інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо додаткових обмежень в поминальні дні, а також про  дотримання рекомендацій Міністерства охорони здоров’я. Інформацію розмістити на сайті Менської міської ради та надіслати в газету «Наше слово» та  інтернет виданню «Менщина».
22 квітня 2020
back