back

Закликаємо залишатися вдома на Великодні свята

Сьогодні, в малому залі Менського будиинку культури відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Менської міської об’єднаної територіальної громади під головуванням міського голови Геннадія Примакова. Під час засідання присутні опрацювали техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Менської міської об’єднаної територіальної громади зміст протоколу № 11 позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно- екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 15 квітня 2020 року та обговорили стан дотримання жителями громади встановлених карантинних обмежень. Про розгляді питання про запровадження заходи щодо запобігання розповсюдженню коронавірусної інфекції та карантинні обмеження на території населених пунктів громади, було вирішено:

  1. Забезпечити виконання постанови Головного Державного санітарного лікаря від 13.04.2020 року №9.
  2. На виконання ст. 29, 30 та 32 ЗУ «Про захист населення від інфекційних хвороб» і постанови КМУ від 11 березня 2020 року  № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», подання Головного санітарного лікаря Чернігівської області від 15.04.2020 року № 03.1-24/613 рекомендувати громадянам дотримуватися додаткових обмежувальних заходів, на підставі, в межах повноважень, та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України, щодо пересування та перебування громадян у громадських місцях у період вихідних і святкових днів з 13:00 18 квітня 2020 року по 06:00 21 квітня 2020 року
  3. Представниками Національної поліції спільно з представниками релігійних громад відпрацювати алгоритм дій під час проведення Пасхальних богослужінь і забезпечити:
  • максимальне обмеження перебування вірян у храмах під час здійснення богослужінь;
  • використання аудіовізуальних засобів під час богослужінь;
  • перебування всіх громадян у храмі та біля храму в засобах індивідуального захисту;
  • розміщення в храмах області плакатів спільного звернення Чернігівської обласної державної адміністрації, Чернігівської та Ніжинської єпархій УПЦ та Чернігівської єпархії ПЦУ до віруючих (надані єпархіям централізовано).
  1. Активізувати інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо додаткових обмежень під час Великодніх свят, а також про дотримання рекомендацій Міністерства охорони здоров’я. Розмістити на сайті Менської міської ради інформацію про Богослужіння, в т.ч. які транслюватимуться засобами теле-радіомовлення та через Інтернет. Звернутися до жителів громади із закликом провести Великодні свята вдома.

При прийнятті даного рішення, члени комісії вкотре закликають жителів Менської громади залишатися вдома, зокрема, не відвідувати магазини, громадські місця, парки, сквери, відмовитися від поїздок. Обмеження необхідні, аби уникнути скупчення людей під час Великодніх свят, недопустити захворюваності серед жителів та уникнути масових заражень.

16 квітня 2020
back