back

Вчора встановлено чергові порушення суб'єктами господарювання дотримання діючих норм законодавства з охорони земель та водних об'єктів

Вчора, з метою здійснення контролю за охороною земель та дотриманням норм екологічного законодавства, заступник міського голови з питань діяльності виконкому М.Гайдукевич спільно з працівниками відділу земельних відносин Менської міської ради, інспекції з охорни навколишнього природного середовища, Головного управління держгеокадастру у Чернігівській області,  Деснянського басейнового управління водних ресурсів та Екологічної інспекції у Чернігівській області провели обстеження земельних ділянок в населених пунктах громади. 
У ході перевірки було виявленно чисельні порушення, щодо розорювання земельних ділянок, які  повинні використовуватися для сінокосіння та випасання худоби за межами с.Максаки. Дане порушення зафіксовано, матеріали комісії разом з обрахованими збитками будуть направлені до правоохоронних органів з метою встановлення винних.
Також, члени комісії здійснили перевірку, щодо дотримання норм законодавства у частинні дотримання  вимог діючого земельного законодавства за межами с.Куковичі (вздовж р.Десна), де було зафіксовано порушення природоохоронного режиму використання земель водного Фонду та вимог ст.61 Земельного Кодексу України та ст.88, 89 Водного Кодексу України. В результаті комісією було складено акт огляду місця події та зроблено відповідні геодезичні заміри земельних ділянок, після чого буде обраховано суму завданих збитків за результатами визначення займаної площі та прийматиметься рішення про притягнення винних осіб до відповідальності.
За результатами реагування на звернення жителів Бірківки, заступником міського голови Гайдукевича М.В. було залучено представників контролюючих органів до вивчення питання та надання правової оцінки факту розорювання кормових угідь. Спільно з в.о. старости Бірківського старостинського округу Хоменко Н.М. було розглянуто питання та надано попередю оцінку факту розорювання кормових угідь за межами с.Бірківка, ознайомилися з наявною технічною документацією та договорами оренди по даним земельним ділянкам. Всі матеріали було зібрано та надано до екологічної інспекції. Про результати перевірки на рахунок законності дій орендодавця та/чи суб‘єктів господарювання (орендаря) буде повідомлено пізніше. 

Відео-інформація від заступника міського голови Максима Валерійовича Гайдукевича 

Хочемо наголосити, що Менською міською радою постійно проводиться робота зі здійснення контролю за охороною земель та дотриманням норм екологічного законодавства. Так, за результатами аналогічної проведеної роботи протягом 2019 року, нами було підготовлено десятки звернень до Держгеокадастру, екологічної інспекції, Деснянського басейнового управління, прокуратури району та області. В результаті спільної роботи було виявлено майже 400 га. земель, які використовувалися суб'єктами господарювання без правовстановлюючих документів, укладено 66 додаткових угод та оренду 133 га. землі, що дасть змогу отримати більше 600 тис.грн. додаткових коштів до бюджету громади. Крім того, в 2019 році було отримано близько 200 тис.грн за завдані збитки в наслідок здійснення незаконного обробітку земельних ділянок без правовстановлюючих документів. 
Просимо, всіх небайдужих громадян, бути відповідальними та повідомляти про факти здійснення незаконної діяльності по обробітку земельних ділянок на території Менської ОТГ до Менської міської ради тел. 21541 та поліцію та тел.102. За результатами звернення, буде здійснено перевірка щодо встановлення фактів порушень норм чинного законодавства.

 

16 квітня 2020
back