back

Комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій закликає громадян залишатися вдома і дотримуватися протиепідемічних заходів

Сьогодні, під головуванням міського голови Геннадія Примакова, відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Менської міської об'єднаної територіальної громади, під час якого було розглянуті два питання: "Про визначення додаткового кола осіб, які не потребують самоізоляції, з числа тих, кому виповнилося більше 60 років" та "Про санітарну обробку автомобільних доріг комунальної форми власності із залученням відповідної спеціалізованої техніки з метою запобігання". За результатами обговорення питань порядку денного, комісією було вирішено: "Встановити, що особами, які не потребують самоізоляції, з числа тих, кому виповнилося більше 60 років, також, є працівники, які забезпечують діяльність Менського зоологічного парку, за умови їх згоди та дотримання санітарних, гігієнічних та протиепідемічних норм" та "Проводити санітарну обробку автомобільних доріг комунальної форми власності із залученням відповідної спеціалізованої техніки з метою запобігання поширенню гострою респіраторної хвороби COVID-19 в разі зафіксованого спалаху". 

Крім того, члени комісії обговорили питання, що захворюваності на коронавірусну інфекцію в населених пунктах громади. Дякуючи Богу та співдомості наших громадян, станом на 14 квітня на території населених пунктів Менської міської об'єднаної територіальної громади не виявлено випадків захворювання на коронавірус COVID-19! Та це не є приводом для того, щоб порушувати правила карантину, осособливо під час відзначення Великодніх свят, адже ми бачимо, що кількість людей, які хворіють на коронавірус в державі щодня збільшується! Зберегти своє здоров'я та життя, а також життя своїх рідних, близьких, друзів можна тільки, якщо кожен з нас буде дотримуватися всіх рекомендацій Міністерства охорони здоров’я, в першу чергу не виходити з дому без нагальної потреби. В дні Пасхальних богослужінь - утриматись від відвідування Храмів та звершувати молитви вдома. 

При перших ознаках захворювання ТЕРМІНОВО звертайтеся до сімейних лікарів.

Звертаємося до мешканців населених пунктів громади, що повернулися із-за кордону, та інших, які підлягають самоізоляції  – будь ласка, не порушуйте правил карантину та протягом 14 днів будьте вдома – не наражайте на небезпеку своїх рідних, близьких, колег, сусідів, друзів... 

Ми віримо у Вашу свідомість та повагу до співвітчизників!

Звертаємося до батьків учнів – КАРАНТИН – це не канікули! Задля безпеки діти мають залишатися вдома, а відпочивати та проводити вільний час лише у власному подвір’ї.

14 квітня 2020
back