back

У Мені буде працювати Троїцький ринок

Сьогодні під головуванням Менського міського голови Геннадія Примакова відбулося засідання комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Менської міської об’єднаної територіальної громади.

Враховуючи зміни, що стосуються суб'єктів господарювання в період карантину відповідно до постанови Кабінету Міністрів України  текст постанови КМУ від 25.03.2020 р. №239, комісією було прийнято рішення до завершення карантину, в населених пунктах Менської міської об’єднаної територіальної громади, заборонити роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо) торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення, крім:

-  торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом, засобами зв’язку за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;

-  провадження банківської та страхової діяльності, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів, діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, технічного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, діяльності з ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, об’єктів поштового зв’язку за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;

-  торговельної діяльності та діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

До завершення карантину, зобов’язати, суб’єктів господарювання:

-  дотримуватись режиму роботи з дотриманням кількості споживачів у торгівельному приміщенні із розрахунку 1 особа на 10 кв. метрів площі торгівельного (операційного) залу за умови дотримання дистанції між ними не менше 1,5 метра із встановленням спеціальних позначок та дотримання санітарних норм, не допускати до торгівельних приміщень осіб без засобів індивідуального захисту (в т.ч. масок).

-  заборонити продаж незахищених продуктів харчування (дозволяти до продажу лише фасовані – продукти та продукти в упаковці виробника) чи  використовуючи прозору плівку для захисту продуктів та засоби захисту (одноразові рукавички).

- посилити інформування населення через сайти, друковані засоби масової інформації, у торгових мережах щодо заходів із запобігання поширенню коронавірусу, відповідальність за порушення правил карантину тощо.

На засіданні комісії були присутні представник адміністрації "Троїцького ринку" та підприємці, які зобов’язалися дотримуватися всіх необхідних карантинних заходів, навіть  робити це ще ретельніше. Вони були попереджені про відповідальність за недотримання заходів  із запобігання поширенню випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19. 

Менським Міським головою Геннадієм Примаковим було рекомендовано поліції та лабораторному відділенню посилити контроль за особами,  які повернулись із-за кордону і перебувають в pежимі сaмоізоляції. 

Нагадаємо,що мешканці громади можцуть звернутись до  районного відділу поліції за телефоном 102, або Менську міську раду за телефоном 21541, чи з допомогою онлайн-звернення, заповнивши форму за даним посиланням у разі виявлення фактів, коли громадяни порушують правила самоізоляції.

Пізніше відбулося друге (позачергове) засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Менської міської об’єднаної територіальної громади.

Засідання скликано щоб обговорити виконання Протоколу №5 позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 25.03.2020, а саме п.5 даного протоколу яке стосується органів місцевого самоврядування.

В ході комісії обговорювали питання можливості доставки будь-яких товарів, продуктів харчування предметів першої необхідності малозахищеним верствам населення, можливість проведення знезараження у жилих, виробничих, навчальних, санітарно-побутових та інших приміщеннях, будівлях і спорудах, в.т.ч. для дезінфекцї проїзної частини доріг, тротуарів, прибудинкових територій  та продовження інформаційно-роз’яснювальної роботи.

Було доручено Менському РВЛ Чернігівського МВ ДУ “Чернігівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України” підготувати пропозиції щодо кількості необхідних дезінфекційних засобів для проведення знезараження у жилих, виробничих, навчальних, санітарно-побутових та інших приміщеннях, будівлях і спорудах, в.т.ч. для дезінфекцї проїзної частини доріг, тротуарів, прибудинкових територій.

Комунальній установі «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» Менської міської ради продовжити практику надання допомоги особам з інвалідністю, особам похилого віку та іншим малозахищеним верствам населення щодо отримання ними пенсій, оплати комунальних послуг, доставки продуктів харчування та предметів першої необхідності

Відділу організаційної роботи та інформаційного забезпечення Менської міської ради створити на сайті Менської міської ради розділ, де суб’єкти господарювання самостійно зможуть розмістити інформацію, про надання ними послуг з адресної доставки будь-яких товарів, продуктів харчування тощо, в т.ч. безкоштовну адресну доставку продуктами харчування та предметами першої необхідності для осіб з інвалідністю, осіб похилого віку та інші малозахищені верстви населення, а для жителів – можливість ознайомитися з даним переліком, та продовжити інформування населення про актуальні новини, заходи, рішення, які стосуються протидії зараженню громадян на коронавірусну інфекцію. Всю актуальну інформацію доводити до відома в.о.старост, з метою розміщення інформації на відповідних дошках оголошень в населених пунктах громади.

Окремим  було рішення стосовно ситуації в закладах освіти і культури Менської ОТГ, яка склалась в зв`язку уведенням карантину.  Членами комісії було рекомендувано міському голові підготувати розпорядження про завершення опалювального сезону 2019-2020 року в закладах освіти та культури Менської Міської ради, встановивши останній день опалення 31 березня 2020 року.

 

 

 

 

 

27 березня 2020
back