back

Вчора прийнято рішення про закриття ринків, контроль за режимом самоізоляції та інші заходи із запобігання поширенню коронавірусу

Під час засідання комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Менської міської об'єднаної територіальної громади, яке відбулося вчора під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконкому М.Гайдукевича, було прийнято рішення про додаткові заходи із запобігання поширенню коронавірусу. 

Так, члени комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Менської міської об'єднаної територіальної громади одноголосно підтримали рішення про закриття ринків, на території населених пунктів громади, в тому числі тих, які реалізують продовольчі товари. Члени комісії підтримали продовження практики оповіщення населення в місцях масового перебування людей різноманітними засобами, щодо дотримнаня карантиннних заходів. В населених пунктах громади будуть посилені заходи контролю за дотриманням режиму самоізоляції осіб, з числа тих, хто потребує дотримання такого режиму, а саме особи, які очікують результати тесту на новий коронавірус; хто близько контактував з особами, що захворіли на COVID-19 та для тих, та особливо тих, хто нещодавно повернувся із-за кордону (навіть якщо відсутні симптоми). У разі виявлення фактів, коли такі громадяни порушують правила самоізоляції, рекомендується повідомляти районний відділ поліції за телефоном 102, або Менську міську раду за телефоном 21541, чи з допомогою онлайн-звернення, заповнивши форму за даним посиланням. Підприємствам, які продовжують роботу, рекомендовано по можливості, встановити обмеження щодо кількості людей в приміщенні (не більше 10 чоловік). 

Також було розглянуто ряд звернень від суб'єктів господарювання, щодо надання дозволів на торгівлю в період карантину. З метою недопущення поширення захворюваності на коронавірус серед жителів громади, всім заявникам було відмовлено у задоволенні іх звернень.

Закликаємо жителів громади залишатися вдома у період карантинних заходів та без нагальної потреби не відвідувати громадські місця, а при симптомах ГРВІ звертатися до сімейного лікаря.

 

 

24 березня 2020
back