back

В кінці робочого дня відбулося ще одне засідання комісії ТЕБ і НС з питань запобігання зараження та поширення коронавірусу

В кінці робочого дня, міський голова Г.А,Примаков, скликав ще одне засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Менської міської об’єднаної територіальної громади в ході якого було розглянуто два питання.

Під час розгляду питань, пов'язаних із запобіганням зараженню коронавірусом жителів громади, було прийняті наступні рішення:

Звернути увагу, що заборона роботи стосується суб’єктів господарювання в населених пунктах Менської міської об’єднаної територіальної громади, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування (ресторанів, кафе, кафетеріїв, інших закладів, які здійснюють індивідуальне обслуговування клієнтів тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення (в т.ч. ринків, торгівельних майданчиків, пересувних об’єктів торгівлі), крім роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банківської та страхової діяльності, а також торговельної діяльності і діяльності з надання послуг з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту. При цьому, заборона торгівлі на ринках не розповсюджується на суб’єктів господарювання, що здійснюють роздрібну торгівлі продуктами харчування, засобами гігієни, засобами зв’язку.

Також  суб’єктам господарювання, в населених пунктах Менської міської об’єднаної територіальної громади, забороняється одночасне відвідування магазинів відвідувачами не більше 10 чол. ( для мережі магазину АТБ – 15 чол.) одночасно, в т.ч. при умові дотримання торгової площі закладу на 1 відвідувача - не менше 4м2.

Зобов’язати суб’єктів господарювання, які приймають відвідувачів:

  • забезпечити роботу персоналу із використанням засобів індивідуального захисту та антисептичних засобів. Працівникам регулярно обробляти руки спиртовмісним засобом або мити їх з милом.
  • проводити триразову дезінфекцію протягом робочого дня
  • контролювати дотримання відвідувачами відстані, щонайменше 1 м., необхідної для унеможливлення зараження коронавірусом.

Нагадаємо, що Міністерствоохорони здоров'я розяснює як уберегти себе і свою сім' від зараження коронавірусом.

Вкотре закливаємо бути відповідальними до себе і оточуючих, і дотримуватися карантинних заходів. Це допоможе зберегти здоров'я Вас і Ваших рідних, друзів, колег, а можливо і диття. 

 

20 березня 2020
back